Oktatás

2022.01.06. 17:03

Gépészeti tanműhely épül a balassagyarmati technikumban

Címkék#tanműhely

A magyar kormányzat támogatása jóvoltából, az egész térséget átfogó gépészeti tanműhelyet építenek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikumában.

H. H.

A gépjármű-mechatronikai tanműhelyben a fiatalok teljes körű autószerelői képzést kaphatnak majd

Forrás: NMH | L. B.

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön Balla Mihály országgyűlési képviselő, Gembiczki Ferenc, a szakképzési centrum kancellárja, valamint Tanka Ágnes, az érintett intézmény igazgatója.

Balla Mihály elmondta, tavaly év végén megyénkben járt Palkovics László innovációs és fejlesztési miniszter, aki egy megbeszélésen a térségben működő, és jelentős áruforgalmat bonyolító cégek vezetőivel tárgyalta át a vidék szakképzési lehetőségeit. A politikus gyors intézkedése nyomán máris közel egymilliárd forintos fejlesztési forrást ítéltek meg a Drégely várát hősiesen védő vezér nevét viselő iskolának. Ennek keretében egy gépjármű-mechatronikai tanműhely épül, ahol teljes körű autószerelői képzést kaphatnak majd a fiatalok, beleértve a legmodernebb felkészültséget igénylő feladatokat. Erre azért is nagy igény mutatkozik, mert a nyugat-nógrádi térség egyre jelentősebb szerepet vállal az egész megye ipari teljesítményében, különösképpen autóipari tekintetben.

Tanka Ágnes hozzátette, hatalmas lehetőség előtt állnak a támogatás odaítélésével, olyan utak nyílhatnak meg, amelyről előtte álmodni sem mertek. Ezzel még inkább serkenthetik a fiatalok érdeklődését a gépészeti szakma iránt, amivel a munkaerőpiacra is minőségi értékeket közvetíthetnek a már meglévő, saját erőforrásaik felhasználásával, életpálya-modelleket nyújtva a feltörekvő nemzedékeknek.

Gembiczki Ferenc végezetül hangsúlyozta, a speciális gépjárműipari fejlesztéseken belül a balassagyarmati műhely kiemelt szerepet kap majd, hiszen itt például az elektromos meghajtású autók szervizelését is megtanulhatják a fiatalok, ráadásul informatikai téren szakirányú ismeretekkel bővülhetnek. A kivitelezés várhatóan 2022 tavaszának a végén fejeződhet be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában