támogatás

2021.07.20. 14:59

Folytatódik a fejlődés: pályázatokból újulhat megy Nőtincs

Nőtincs önkormányzata húszmillió forintot nyert el a napokban útfelújításra a Magyar Falu Programban. Hugyecz Ádám, a község polgármestere elmondta, hogy ebből az összegből a Diófa és a Bem utakat fogják korszerűsíteni.

Lászlók Judit

A Diófa (képünkön) és a Bem utakat fogják korszerűsíteni az elnyert támogatásból

Forrás: NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

– A Bem út felújítása azért is fontos, mert ez vezet a Szent István-tóhoz. Így turisztikai szempontból már régóta indokolt volt ez a beruházás – mondta el portálunknak Hugyecz Ádám. Hozzáfűzte: – Ezenkívül az önkormányzat önerőből egy utca kivételével az összes kátyúzását elvégezi. A jövőben pedig a maradék rossz állapotú utakat is szeretnék korszerűsíteni.

A polgármester további jó hírekről is beszámolt. Ugyanis a Nőtincs Polgárőr Egyesület a Magyar Falu Program civil szervezetek számára kiírt pályázatán háromszázezer forintot nyert el informatikaieszköz-fejlesztésekre. Mindezeken kívül pedig elindultak a helyi falumúzeum kialakításának munkálatai is, amelyekre a Nőtincsi Kulturális Egyesület korábban hatmillió forintot nyert el a Magyar Falu Programban.

– Az épület állagmegóvási munkálatai helyi társadalmi összefogással valósulhatnak meg – mondta Tamis Ágota, az egyesület egyik húzóereje. Hozzátette: – Többek között szeretnénk visszaépíteni az ingatlan hiányzó részét, a tornác oszlopait kicserélni, a helyiségeket kimeszelni, illetve kijavítani a falakat és a padlókat.

Az egyesület hosszú távú tervei között szerepel még, hogy a falumúzeum mellé pajtát is építenek, amely otthont adhatna egy vizesblokknak, valamint olyan programoknak, mint a kiállítás, a bál vagy éppen a kézműves-foglalkozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában