Iskolakezdési támogatás

2 órája

Tanszertámogatást vehetnek fel Karancskesziben

Karancsberény önkormányzata idén is biztosít tanszertámogatást az arra jogosultaknak, amelyre október 31-ig, csütörtökig lehet benyújtani az igényeket a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

Sipos Nina Vivien

 A támogatást évente egy alkalommal állapítják meg annak a személynek, akinek a köznevelési intézménybe járó gyermeke általános iskolában vagy középiskolában tanul, valamint annak a fiatal felnőttnek, aki köznevelési intézmény, vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanul. A kérelem mellé a 16. életévüket betöltött tanulók esetében az érvényesítő matricával ellátott diákigazolvány másolatát szükséges csatolni. A támogatás összege általános iskolás gyermekeknek 15 ezer forint, a középiskolások számára 30 ezer forint, míg a felsőoktatásban tanulók esetében 50 ezer forint. A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani, amely a hivatalban átvehető. A dokumentumhoz csatolni kell az egy háztartásban élők jövedelemigazolását, a középiskolás tanuló esetében a diák iskolalátogatási igazolását, főiskolai, egyetemi hallgató esetében pedig a jogviszony igazolását vagy az érvényes diákigazolvány másolatát.

Az első kifizetés napja szeptember 18., ezt követően szerdai napokon 13 és 16 óra között lesznek a kifizetések.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában