Közérdekű

2 órája

Menetrend: még mindig ideiglenes a Salgótarján-Zabar összekötő út felújítása miatt

A Volánbusz Zrt. tájékoztatta Salgótarján önkormányzatát, hogy menetrendi változások lesznek a Salgótarján-Zabar összekötő út lezárása miatt szeptemberben.

Sipos Nina Vivien

A Volánbusz Zrt. a 2304 jelű Salgótarján-Zabar összekötő út lezárásával kapcsolatban arról tájékoztatta Salgótarján önkormányzatát a közelmúltban, hogy az érintett útszakasz 12+310 – 12+350 kilométerszelvények közötti részén az augusztus 26-tól várhatóan 60 napon át tartó útjavítási munkálatok miatt változni fognak a járatok menetrendje.

Sok változás lesz a menetrendben

A Salgótarján-Rónafalu településrészt ellátó, Salgótarján – Salgótarján, szilváskőpusztai elágazás mh. rövidített útvonal járatait midi, azaz 20 ülőhellyel rendelkező autóbuszok végzik, indulási- és érkezési idejük az útvonal mindkét irányában változatlan marad. A 3015 jelgű Salgótarján – Cered – Szilaspogony, és a 3022-as Salgótarján – Cered – Istenmezeje autóbuszvonalak járatai, a Ceredi Általános Iskolát kiszolgáló járatok kivételével, két útvonalra osztva, a Salgótarján – Mátraszele – Mátraterenye – Nádújfalu – Pétervására – Erdőkövesd – Istenmezeje – (Szilaspogony –) (Zabar –) Cered terelt, és a Salgótarján – Salgótarján, szilváskőpusztai elágazás rövidített útvonalakon közlekednek.

A Cered, Zabar, Szilaspogony településeket ellátó, Salgótarján – Mátraszele – Mátraterenye – Nádújfalu – Pétervására – Erdőkövesd – Istenmezeje – (Szilaspogony – ) (Zabar – ) Cered terelt útvonalon járó buszok a Cered, Jókai út megállóhelyen nem állnak meg. Az útlezárás előtt érvényes menetrend szerint érintett megállóhelyeken kívül a Salgótarján-Cered útirányon felszállás, a Cered-Salgótarján útirányon leszállás céljából megállnak Pétervására, Kossuth út 46., Mátraterenye (Nádújfalu), faluszéle és Mátraterenye, Szent Borbála park megállóhelyeken. A térség lakossága Pétervásárán intézheti napi bevásárlását, Mátraterenye(Nádújfalu), faluszéle megállóhelyeken átszállhat a Budapest, Eger és Ózd felé közlekedő járatokra, a Mátraterenye, Szent Borbála park megállás könnyíti az eljutást a mátranováki munkahelyekre.

Az érintett járatok a Salgótarján-Cered viszonylaton átlagosan 50 perccel, a Salgótarján-Zabar vonalon átlagosan 25 perccel, a Salgótarján-Szilaspogony útszakaszon pedig átlagosan 5 perccel megnövekedett menetidőkkel közlekednek. Indulási- és érkezési idejük Salgótarjánban változatlan marad. 

Hozzátették: az útlezárás feloldása után a jelenleg érvényes menetrend visszaáll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában