zöldséges

2020.04.19. 07:17

Már a salgótarjáni piacon is a hazai gyümölcsöt, zöldséget keresik

A melegebb idő beköszöntével hétről hétre egyre színesebb kínálat jellemzi a piaci standokat és a zöldségespultokat. Nehéz választani a friss és ropogós szezonális termények közül.

Kakuk Klaudia

Hétről hétre egyre színesebb kínálat jellemzi a piaci standokat. Megyeszerte kelendők a szezonális termények

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Egyre több hazai friss áruval találkozhatunk a zöldségeket árusítóknál. A salgótarjáni vásárcsarnok kereskedőinek elmondása alapján megnőtt irántuk a kereslet, hiszen a vásárlók kevésbé bíznak a külföldről beérkező áruban. Hozzátették: ha az emberek vásárláskor betartják az alapvető higiéniás szabályokat és fogyasztás előtt megmossák a gyümölcsöt vagy a zöldséget, megelőzhető a probléma.

Mint mondták, az árak tekintetében jelentős csökkenés tapasztalható a téli időszakhoz képest. Most a vásárlók akár 150 forintért is hozzájuthatnak a kígyóuborka darabjához, míg néhány hónapja megközelítette a 800 forintot.

Hétről hétre egyre színesebb kínálat jellemzi a piaci standokat. Megyeszerte kelendők a szezonális termények
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

A megyei piacokat körbejárva bőséges kínálat tárult elénk, a paradicsomon át a paprikától a leveszöldségekig szinte minden kapható, ami szem-szájnak ingere. Nem mellesleg a földieper is megjelent a felhozatalban. A messziről pirosló gyümölcs kilóját aranyárban mérik, 1200–2000 forintért juthatunk hozzá, a narancshoz és a banánhoz 400–500 forintért, míg az almáért 200–400 forintot kérnek.

A kertekből már betakarították a tavaszi szezon első slágerzöldségeit, a zsenge sóskát, a salátát és a rendkívüli népszerűségnek örvendő újhagymát, amelynek 200–300 forint csomója. Ropogós hónapos retek 300–400 forintért beszerezhető, a fejes salátához és a sóskához pedig 150–300 forintért juthatunk hozzá. Kelendő a karalábé, a répa, a hagyma, a petrezselyem és zeller is, amely zölddel együtt 300–400 forintért megvásárolható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában