rózsa

2019.10.01. 14:19

Csinos lányok szórták a szirmokat Béren

Címkék#Rózsa

Már nem csak a mi szűkebb pátriánkban, Nógrád megyében tudják nagyon jól az emberek, hogy a cserháti dombok ölelésében megbúvó hangulatos, andezitoszlopairól híres kisközséget méltán nevezik a „Rózsák falujának”.

H. H.

Forrás: NMH

Hiszen a település közterületein mindenütt találkozhatunk e tövises szárú pompás virágokkal, és ebben az időszakban ezerszámra illatoznak a kertekben.

Ezért nem véletlen, hogy a település legfontosabb őszi rendezvénye is a Rózsaszirom Fesztivál nevet kapta, amely összekapcsolódott az idei rózsasziromszürettel, illetve a hagyományokat ápolva szlovák és roma családi nappal is.

Szombaton a helyi művelődési ház udvarán több üstben rotyogtak a finom ételek, buzgón kínálták a falatokat a vendégeknek, míg a közönségnek szóló színes, szórakoztató programok sorában fellépő mihálygergei mazsorettcsoport gyönyörű ruhát öltött szép leányai nem is hagyták ki az alkalmat egy kis rózsasziromszórásra.

Eljött továbbá a népszerű felvidéki énekes, Peter Srámek, a Muzsla Néptáncegyüttes és veterán autókülönlegességeket is megcsodálhattak az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában