hivatás

2019.02.24. 15:20

Öt ifjú tűzoltó esküdött fel az életmentésre

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ a napokban tartotta a fővárosban a katasztrófavédelem tisztjelöltjeinek és a tűzoltószakképzésben végzettek kibocsátó ünnepségét.

G. K.

A megyei vezetői állomány örömmel fogadta az újoncokat

Forrás: NMH

A rendezvényen százhatvankilenc leendő lánglovag tett fogadalmat, közülük öten már Nógrád megye mentő tűzvédelmét erősítik.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Balázs Bence, Murányi Norbert, Orosz Tamás, Palánki Ádám és Sulyan Gábor tűzoltó őrmesterek kerültek. Az ifjú lánglovagok a salgótarjáni és a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, valamint a rétsági katasztrófavédelmi őrsön teljesítik szolgálati kötelezettségeiket.

A megyei vezetői állomány örömmel fogadta az újoncokat
Fotó: NMH

Az öt fiatal a napokban az igazgatóság salgótarjáni épületében vehette át kinevezését Seres Tibortól, a katasztrófavédelem Nógrád megyei igazgatójától, majd a vezetői állomány köszöntötte őket. Az őrmesterek az elmúlt öt hónapban intenzív tűzoltószakképzésen vettek részt – az első kettő a rendvédelmi alapozó modul, majd a következő három hónap a szakmai képzés moduljának elsajátításával telt.

A vezetői állomány köszöntőjében egyaránt azt fogalmazta meg, a legfontosabb, hogy a fiatalok a tanulmányaik során megszerzett tudást mielőbb átültessék a gyakorlatba, majd biztosították őket arról, hogy ehhez tapasztalt társaiktól minden segítséget meg fognak kapni. Elvárásként fogalmazták meg, hogy a káreseteknél és a gyakorlatokon, illetve a képzéseken a figyelem és a tanulni, fejlődni vágyás jellemezze őket. Szolgálati csoportjukba mielőbb illeszkedjenek be, ugyanakkor soha ne felejtsék el, hogy a tűzoltói hivatás a civil életükben is kötelezettségeket von maga után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában