Bűncselekmény

3 órája

Pincébe zárta idős áldozatát a jobbágyi tolvaj

Befejezték a közelmúltban a nyomozást azzal a férfival szemben, aki még tavaly szeptemberében erőszakos módon kirabolt egy idős nőt Jobbágyiban, majd bezárta saját háza pincéjében.

Nagy Orsolya

Körözést rendelt el a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Hatvani Rendőrkapitányság az ellen a férfi ellen, aki még tavaly ősszel egy jobbágyi családi ház kertjébe bement, majd bántalmazott és kirabolt egy idős nőt – közölte Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

pincébe zárta
Az idős nőt a pincébe zárta, majd feldúlta a lakást is a rabló
Forrás: Police.hu

Pincébe zárta, amíg feldúlta a lakást

– A helyi férfi – miután bezárta a sértettet a pincébe– a lakásban kutatást végzett és különböző értéktárgyakat vett magához, majd elmenekült. Az orvosi szakvélemény alapján az idős nő súlyos sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében – fejtette ki Buda Gábor.

 Hozzátette: a rendőrség többrendbeli rablás gyanúja miatt indított eljárást a tettes ellen. A 32 éves helyi lakost rablás és személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés és lopás miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe.

A szóvivő arra is kitért, hogy a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványára a törvényszék elrendelte a férfi letartóztatását, amit a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A nyomozók a jobbágyi lakost egyébként további, Heves vármegyében elkövetett rablással és lopásokkal is gyanúsítják. Kiemelte: az üggyel kapcsolatban, a zsákmányolt értékek átvétele és továbbértékesítése miatt, a hatóság egy apci férfit pénzmosás miatt hallgatott ki további gyanúsítottként.  A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyet a napokban befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nógrád Vármegyei Főügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában