Káresetek

2024.08.27. 20:14

Vihar Nógrádban: eddig közel hatvan esethez vonultak a tűzoltók

Leszakadt ágak, kicsavart fák, megbontott tető. Bőven adott munkát a nógrádi tűzoltóknak a kedd délutáni vihar. Eddig közel hatvanszor riasztották őket.

Gulyás Edina

Amint arról portálunk is beszámolt kedden délután komoly károkat okozott vármegyénkben az erős szél és az eső. A vihar elsősorban Balassagyarmat környékén tombolt, de Nógrád más településeiről, egyebek mellett Karancslapujtőről is érkeztek bejelentések a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletére. 

Vihar Nógrádban
Vihar Nógrádban, az elmúlt órákban mintegy hatvan esethez vonultak a tűzoltók. A kép Balassagyarmaton készült
Fotó: Beküldött fotó

Kidőlt fák jelzik a vihar útját

– Hatvan körüli eseményhez vonultak eddig megyénk tűzoltói. A hivatásos egységek munkáját az önkéntes egyesületek is segítik – tájékoztatta portálunkat kedden kora este Juhász László, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. 

Mint mondta, a tűzoltók főleg leszakadt faágak és kidőlt fák miatt vonultak, amelyek vezetékekre, autókra és tetőkre dőltek. Elsősorban Balassagyarmat térségében pusztított a vihar, de Karancslapujtőről is érkezett bejelentés. Ahogy az Ipoly-parti városban, úgy Drégelypalánk és Nagyoroszi között is sínekre dőltek a fák, fennakadást okozva a vonatközlekedésben. 

Juhász László arról is beszámolt, hogy a balassagyarmati kórház főépületének tetőszerkezetében is kár keletkezett, az épület belső oldalán egy bádoglemez lógott, de a tűzoltóság balassagyarmati kirendeltségében is okozott károkat a vihar.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában