Tűzeset

2024.07.19. 13:53

Tűz ütött ki egy hotel melléképületében Mátraszentimrén, nógrádi tűzoltók fékezték meg a lángokat

Egy mátraszentimrei hotel melléképületének felújítási munkálatai során tűz keletkezett pénteken. Számos tűzoltó egység dolgozott azért, hogy eloltsák a lángokat.

Sipos Nina Vivien

– Tűz keletkezett egy hotel százhuszonöt négyzetméteres melléképületének pinceszintjén péntek délelőtt Mátraszentimrén, a Kodály Zoltán sétányon – tájékoztatta hírportálunkat Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint elmondta, az épület felújítása során olajipari melléktermék gyulladt meg egy bontás alatt álló, negyven köbméteres tartályban. A tűz hatására az ingatlan füsttel telt meg. Az oltási munkálatokat a pásztói, a gyöngyösi, a bátonyterenyei, a hatvani, a pétervásárai, a salgótarjáni és az egri hivatásos tűzoltók végezték a Heves vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. 

– Az egységek két habsugár és három vízsugár segítségével megfékezték a lángokat, majd átszellőztették a melléképületet. A gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a főépületre, sem a melléképület további helyiségeire. A tűzoltók kivittek egy propánbutángáz-palackot a tűzzel érintett ingatlanból, amelyet ezután visszahűtöttek – árulta el Kapás Márton.

Hozzátette: a tűzeset idején nem tartózkodtak vendégek a hotelben, illetve személyi sérülés nem történt az eset során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában