Nool.hu podcast

2024.07.31. 06:50

Jelentős eseményekről számolt be a nógrádi rendőrség és a katasztrófavédelem (podcast)

Portálunk podcastadásában a rendőrség és a katasztrófavédelem sajtószóvivői számoltak be az előző hét legfontosabb eseményeiről. Ezek mellett pedig a nógrádi szakemberek szót ejtettek még a vagyonvédelemről, a tűzgyújtási tilalomról, illetve arról is beszélgettünk, hogy miért életveszélyes a tűző napon álló autóban tartózkodni akár rövid ideig is.

Sipos Nina Vivien

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense podcastünkben elmondta: a napokban egy megemlékezést követően ünnepi állománygyűlés keretében adták át Rétságon a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított Ferencsik Raymond emlékérmet. Idén ezt az elismerést Fábián Bertold rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály vezetője vehette át.

Bőven akadt dolguk a nógrádi rendőröknek és a tűzoltóknak is a múlt héten
Bőven akadt dolguk a nógrádi rendőröknek és a tűzoltóknak is a múlt héten
Forrás: Illusztrációs fotó: MW

Kiemelte: a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Salgótarjáni és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra jogász végzettséggel rendelkező szakügyintézők jelentkezését várja, ugyanakkor több településen iskolaőrnek is lehet jelentkezni.

A sajtóreferens hangsúlyozta, hogy mik azok a tényezők, amikre még a nyaralás előtt balesetmegelőzés szempontjából rendkívül fontos odafigyelni, illetve szó esett még a „Házhoz megyünk!” vagyonvédelmi programról is.

Számos tűzeset adott munkát a nógrádi lánglovagoknak

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője podcastadásunkban elárulta, hogy 53 lakossági bejelentés érkezett a tűzoltóság megyei műveletirányító központjába az elmúlt hét folyamán, illetve arról is beszámolt, hogy milyen közúti balesetek, tűzesetek és műszaki mentések alkalmával avatkoztak közbe szűkebb hazánk tűzoltói.

Kifejtette továbbá, hogy rendkívül életveszélyes lehet a tűző napon álló járművekben akár rövid idő eltöltése is, hiszen a belső légtérben több mint 70 Celcius-fok is kialakulhat. A szóvivő pár hasznos tanácsot is megosztott, hogy mit érdemes és mit nem szabad tenni a biztonságunk érdekében nyáron. Mindemellett kifejtette, hogy Magyarország teljes területén jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, amelynek megszegését tűzvédelmi bírság kiszabásával büntetik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában