Ellenőrzés

2024.07.19. 18:00

Ittas járművezetőket szűrtek ki a közlekedők közül a nógrádi rendőrök

Járművezetőket ellenőriztek a napokban szűkebb hazánk rendőrei, amelynek célja az ittas vezetők kiszűrése volt.

Nagy Orsolya

Mint arról a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán beszámolt, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló, éppen ezért szűkebb hazánk rendőrei továbbra is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a forgalomból kiszűrjék azokat a sofőröket, akik szeszes ital fogyasztását követően ülnek a volán mögé. Hozzátették: a napokban a Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén voltak, ahol az egyenruhások úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték a járművezetőket.

A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén finn módszerrel ellenőrizték a járművezetőket
Forrás: Nógrád vármegyei rendőrség Facebook oldal

A rendőrség arra is kitért, nem győzik elégszer hangsúlyozni, hogy az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel pedig nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Arra kérnek mindenkit, ha isznak, ne vezessenek ha pedig vezetnek, ne igyanak szeszel italt, válasszanak inkább alkoholmentes üdítő helyette. Felhívták továbbá a figyelmet, hogy hasonló ellenőrzésekre a hétvégén is számíthatnak a járművezetők Nógrád vármegyében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában