Halálos gázolás

2024.07.26. 09:38

Halálra gázolta a bicikliző nőt Ludányhalásziban, vádat emeltek a sofőr ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves dombóvári férfi ügyében, aki Ludányhalásziban ütött el egy kerékpárost.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a sofőr 2023. április 13-án 08 óra előtt Ludányhalászi lakott területén vezette személyautóját, a megengedett 50 km/h körüli sebességgel. A látási viszonyok megfelelőek voltak, az egyenes vonalvezetésű útszakaszon azonban a férfi nem vette észre, hogy előtte kerékpározik egy 71 éves nő, noha a kerékpáros már közel 300 méterről látható volt számára. A figyelmetlen vádlott ezért fékezés és irányváltás nélkül elütötte a nőt, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

baleset
A rendőrség felvétele a helyszíni szemle során készült, melyen a vétkes sofőr autója és az áldozat biciklije látható
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

Fogházbüntetés kiszabását indítványozták

A főügyészség közölte, hogy az autóvezető megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint a közúti közlekedésben részt vevő köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. A járási ügyészség ezért halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg a büntetlen előéletű férfit, és indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett fogházbüntetést, fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett több, mint egymillió forintos bűnügyi költséget, és – mivel a szakértői vizsgálatok szerint alkalmatlan a biztonságos járművezetésre – végleges hatállyal tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában