Baleset

2024.06.18. 11:55

Vádat emeltek a sofőr ellen: busznak ütközött a 2-es főúton

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 30 éves budapesti férfival szemben, aki nem az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően vezetett, így egy autóbusznak ütközött.

Nool.hu

A férfi 2023. július 13-án, 5 óra 45 perc körül a 2-es számú főút kanyargós és emelkedős szakaszán vezette személygépkocsiját Szendehely felé, ahol a több, egymást követő útkanyarulatra „Veszélyes útkanyarulatok” veszélyt jelző tábla hívja fel a járművezetők figyelmét és a kanyarok miatt előbb 70 kilométer per óra, majd 40 kilométer per óra a jelzőtáblákkal megengedett sebesség – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Vádat emeltek a 30 éves budapesti férfival szemben
Vádat emeltek a 30 éves budapesti férfival szemben
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

Az úttest a hajnali párától nedves és csúszós volt

Mint írták: a férfi a belső forgalmi sávban haladva megelőzött egy furgont, így erős gázadással haladt be egy élesen jobbra ívelő útkanyarulatba. A gumiabroncsai megcsúsztak, járműve átsodródott a záróvonalon a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy menetrend szerinti autóbusz bal első részének ütközött.

A baleset következtében a busz utasai közül egy nő orrcsonttörést, míg további három utas könnyebb sérüléseket szenvedett. A vádlott maga is súlyosan megsérült, a járművek pedig megrongálódtak. A baleset oka az volt, hogy a vádlott nem az időjárási- és az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően közlekedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől való eltiltását indítványozta.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában