Nool.hu podcast

2024.06.05. 06:50

A tűzoltók viharkárokat számoltak fel, a rendőrök tolvajokat fogtak (podcast)

Bőven akadt teendőjük az elmúlt hét folyamán szűkebb hazánk tűzoltóinak és rendőreinek.

Nagy Orsolya

Mint arról Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy 44 alkalommal kellett vonulniuk a tűzoltóknak az elmúlt héten. Hozzátette: több tűzesethez is siettek a lánglovagok, de közlekedési balesetek is munkát adtak a számukra. A szóvivő arra is kitért, hogy az elmúlt héten sem volt kíméletes az időjárás, ugyanis több alkalommal is vihar pusztított megyénkben, amelyek károkat és villámárvizet okoztak számos településen. Kapás Márton felhívta a figyelmet, hogy mit lehet tenni viharkárok enyhítése érdekében.

A tűzoltók mellett a rendőrök sem unatkoztak a napokban. Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy több bűncselekménynél is intézkedtek a közelmúltban a rendőrök. Kifejtette: egy salgótarjáni üzletbetörés után vették őrizetbe a nyomozók azt a 28 éves férfit, akit több más bűncselekményt is elkövetett. A másik eset során egy 18 éves férfit fogtak el, aki autókat lopott az ismerősei meglátogatásához. Emellett pedig egy top 50-es körözési listán szereplő férfit sikerült elfogni a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozóinak.

A szóvivő kiemelte, hogy az elmúlt időszakban sok baleset történt szűkebb hazánkban, éppen ezért arra is kitért, hogy azok hogyan előzhetők meg.

Buda Gábor ezen túlmenően azt is elárulta, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság június 5-én, szerdán „Kiber est, hogy a neten el ne ess” elnevezésű programot tart Salgótarjánban a Múzeum téren lévő Civil és Ifjúsági házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában