Törvényszék

2022.06.21. 17:20

Nem született ítélet a prostikat futtató nógrádi bűnöző tárgyalásán

Kedden tárgyalták annak a férfinek az ügyét, aki úgy jutott rengeteg pénzhez, hogy lányokat futtatott Lipcsében. A tárgyaláson csak az egyik „alkalmazottja” vett részt, a másik két idézett nem jelent meg a bíró előtt.

A.E.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden tárgyalta a Balassagyarmati Törvényszék annak a férfinek az ügyét, aki 2018 augusztusa és 2019 augusztusa között két nőt prostitúciós tevékenységre kényszerített a németországi Lipcsében. A munkahellyel és munkával szerzett jövedelemmel nem rendelkező illető a lányok munkája révén legalább 35 millió forintnak megfelelő euróhoz jutott hozzá.

A keddi tárgyalás során három tanú meghallgatását tervezte a törvényszék, ebből mindössze a prostitúciós tevékenységet végző egyik nő jelent meg a bíró előtt.

– A tanú elmondta, hogy azzal bíztatta fel őt a vádlott, hogy tud számára egy jól jövedelmező munkát ajánlani Németországban. Az illető nem kertelt, elmondta, hogy prostituáltként tudná biztosítani számára a jó jövedelmet, a bevételen pedig megosztoznának. A nő a megkeresett összeget teljes egészében átadta a férfinak, ám elmondása szerint a férfi ebből semmit nem adott neki vissza, csupán élelmet és ruhát vett számára – mondta el hírportálunk érdeklődésére dr. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára. Hozzátette, csak ez az egy nő heti 1000-1500 euró közötti összeget keresett a férfinak a feltételezések szerint. 

Dr. Bárány Dávid a másik két idézett vonatkozásában elmondta, hogy egyikük jelenleg börtönben van, így őt a későbbiek során fogja meghallgatni a törvényszék távmeghallgatás útján. Az eljárásban tanúként résztvevő másik személy – mivel nem jelent meg önként a keddi tárgyaláson –, esetében a bíróság elrendelte az elővezetését. Egyelőre ítélet tehát nem született, a tárgyalások tovább folytatódnak majd. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában