Előrejelzés

2024.08.24. 07:55

Fokozódik a kánikula

Továbbra is csak vékony fátyolfelhők lehetnek az égen, sok napsütés várható, csapadékra nem kell számítani.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma sok napsütés várható, kevés fátyolfelhővel. Kizárt az eső. Tovább fokozódik a hőség: délután már 32-37 fok valószínű.


 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 17 fok között várható, de nagyvárosokban és vízpartokon ennél pár fokkal enyhébb, a hidegre hajlamos helyeken több fokkal hidegebb is lehet. 
Nagy lesz a napi hőingás, emiatt fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomásproblémák, szédülés, rosszullét és légzési panaszok is előfordulhatnak. Nő a napszúrás és a hőguta kialakulásának kockázata. 10 és 16 óra között országszerte erős lesz az UV-sugárzás, néhol átmenetileg akár nagyon erős is lehet, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!