Trend

2024.05.27. 19:39

Nyári divat: mutatjuk a legjobb darabokat

A könnyedség, a légiesség és az elegancia jelenik meg a 2024-es tavaszi-nyári kollekciókban – közölte Gembicki Glória bárnai divatszakértő és stylist. A szakember szerint az ide nyár divatát az áttetsző, légies ruhák fogják meghatározni.

Nagy Orsolya

Az idei nyári divat legjobb darabjairól kérdeztük Gembicki Glóriát, aki elárulta, hogyan lehet öltözékünk könnyed és elegáns.

Gembicki Glória, bárnai divatszakértő és stylist arról beszélt portálunknak, hogy a nyári divat jellemzői idén az áttetsző, légies ruhák lesznek.
Idén nyáron divat lesz a virágmintás ruha
Illusztrációs fotó: Shutterstock

Divat nyáron az extra rövid és a magas derék

– A selyem és a szatén anyagú ruhadarabok adják meg az eleganciát. Vannak azonban, akik sportosabb ruhákat részesítenek előnyben a hétköznapokon, nekik tökéletes választás lehet egy galléros póló. Ezeknek a sportosságát lehet egyensúlyozni egy szoknyával és egy elegáns cipővel. A nadrágok közül egy visszatérő darabot lehet kiemelni, ami pedig a capri nadrág. Fontos azonban megemlíteni, hogy a rövidebb fazonok is igen trendik lesznek. Ezen a nyáron az extra rövid sortok bizonyulnak majd divatosnak. A magas derekú nadrágok pedig továbbra is hódítanak. A szoknyák esetében viszont inkább a maxi hosszúság a trendi, azokból is leginkább az átlátszó és a farmer szoknya – fogalmazott a divatszakértő, aki az egyberuhákat illetően elmondta, ezen a nyáron az A-vonalúak kapnak majd nagy szerepet.

Színek és minták is segíthetnek divatossá válni

Gembicki Glória kiemelte: a minták esetében továbbra is a legtrendibb a virágminta lesz. Ezek közül is a legnépszerűbb a rózsa motívum. A virágok mellett pedig a tollakat is érdemes majd viselni, de letisztult és elegáns formában.

A színekkel kapcsolatban a stylist kifejtette: a nyári időben a könnyed fehér ruhák lesznek középpontban. Ezen túlmenően a metálfény is divat egész évben, azok közül is az arany, de egy ezüst darabbal sem lehet mellélőni. Az év színe pedig, a Peach Fuzz, amelyet érdemes öltözékünkön is megjeleníteni. Emellett a nude színek továbbra is közkedveltek és trendik.

A kiegészítők és a cipők is öltöztetnek

Egy-egy öltözéket leginkább táskákkal és ékszerekkel lehet még divatosabbá tenni.

Mint azt a divatszakértő elmondta: a táskák és az ékszerek esetében is a nagy méretűek a trendik, amelyek lehetnek minél feltűnőbbek és csillogóbbak.

– A nyakláncoknál a legjobb választás a hosszú rétegzett stílusú, míg a fülbevalóknál a kerek vagy csillár alakúak. Ezek is a leginkább akkor divatosak, ha kristályokkal, vagy kövekkel vannak kirakva. A karkötők és a gyűrűk esetében is ugyanez a helyzet. Legyenek feltűnőek, nagyok és csillogóak. A táskák esetében színekben és mintákban itt is, csakúgy mint a ruháknál, a fényes (metálfényű) felületű, hálós, láncos és rojtos táskák a trendik – hangsúlyozta Gembicki Glória.

A bárnai stylist a cipők fontosságára is kitért, amelyek esetében a szezonban a platformot a lapos talpú fazonok váltják, ezeken belül is a loaferek. Ezek nem csupán elegánsak, de akár nadrágos, vagy szoknyás összeállításokhoz is viselhetők. Emellett a törpesarkak hódítanak és, ahogy a mintázatban, így a cipőknél is megjelennek a masnik. Újdonság azonban, és talán a nyár legdominánsabb trendje az elől zárt hátul pedig sarokpántos cipő.

A férfiak esetében is fontos a divat

Mint megtudtuk, idén nyáron a férfiaknál a mintás ingek egyszínű nadrágokkal lesznek a legtrendibbek, de akár náluk is megjelenhetnek a virágminták. A divatszakértő elárulta, esetükben leginkább a sportos elegancia lesz a legmeghatározóbb. Ezenkívül az elegáns rövidnadrágok is népszerűek lesznek, anyagban például szövetnadrágot érdemes választani. Egy fehér ing például tökéletes lehet majd egy térdig érő nadrággal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!