Recept
2022.11.20. 09:07
Így készíti az egyik legnagyobb magyar klasszikust Gáspár Bea
Elhoztuk nektek Gáspár Bea egyszerűen elkészíthető csirkepörköltje receptjével, amivel tuti sikert lehet aratni a konyhában.
Nool
A háziasszony recepjei nagy népszerűségnek örvendenek, ezért ha még nincs ötletetek a vasárnapi ebédhez, hoztunk nektek egy klasszikus receptet Bea konyhájából.
A csirkepörkölt nem mindenhol készül egyformán: van, aki bőrösen, sőt mindenféle aprólékkal együtt főzve készíti, s van aki szigorúan csak hagyma-pirospaprika-só hármasát alkalmazza, és olyanok is akadnak, akik bőségesen fűszerezik. Gáspár Bea megmutatja, az ő csirkepörköltje hogyan lesz extrapiros, a szaft extrakrémes, az íz pedig fenséges!
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkecomb
- 1/2 kg csontos csirkemell
- 2 db paradicsom
- 2 db kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerzöld
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmarink
- só
- bors
- 4 tk pirospaprika
- tejföl
A nokedlihez:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2,5 dl víz
- 1 tk só
- 1-2 ek olaj
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre