Hirdetés

2 órája

Casco biztosítás gyorsan és kényelmesen: online még egyszerűbb!

Az élet váratlan helyzetei senkit nem kímélnek. A kockázatok mértéke még inkább megnövekszik, amikor autó-, motor vagy bármilyen forgalomban résztvevő jármű tulajdonosaivá válunk. Bár a hirtelen érkező problémák elől nem lehet meglógni, tudatos hozzáállással még a legváratlanabb helyzetekben is képesek vagyunk stabilak maradni.

PR cikk

Forrás: shutterstock

A casco biztosítás széles körű, átfogó segítséget nyújt a legtöbb rizikós helyzetben – legyen szó balesetről, lopásról, elemi kárról. A legjobb, hogy a szerződéskötéshez ma már el sem kell hagyni az otthonunkat, a gyors, könnyed, idő- és energiatakarékos online ügyintézésre is lehetőségünk van.

Kockázatcsökkentés szabadon választható járműbiztosítással

A kötelező és a casco biztosítás definiálásakor a legtöbben keverik a két biztosítási forma sajátosságait. Tény, hogy mindkét esetén a járművédelem áll a fókuszban, de minden más szempontból eltérnek egymástól. Mondhatnánk úgy is, hogy ahol a KGFB „véget ér”, a casco ott kerül reflektorfénybe.

A casco egy önkéntes alapon választható biztosítás (kivéve, ha nem szeretnél autót lízingelni vagy hitelre vásárolni), amely sokkal szélesebb körben nyújt védelmet a járműtulajdonosok számára, mint a kötelező. Függetlenül a károkozó szerepkörétől, ha casco szerződést kötünk, egy saját hibából adódó baleset alkalmával, valamint elemi károk, lopáskár, üvegkár esetén is számíthatunk a biztosító anyagi támogatására.

További kiegészítő szolgáltatások választásával akár ennél is átfogóbb biztonságra tehetünk szert, csak győzzük végignézni a piaci kínálat lehetőségeit. Ilyen módon akár utas-, poggyászbiztosítás vagy gépjármű-asszisztencia is igényelhető. A casco tehát egy erős pajzs, amely megvédhet minket a jelentős pénzügyi terhektől egy váratlan esemény vagy szerencsétlenség következtében.

Online szerződéskötés – miért is ne?

Az online szerződéskötés napjainkban egyre népszerűbbé válik, és nem véletlenül: számos előnnyel jár a hagyományos, személyes ügyintézéssel szemben. Elsősorban rengeteg időt megtakaríthatunk vele, amiért akár buszon ülve, ebédszünetben vagy a kanapé kényelméből is módunk van a teendőink menedzselésére. Arról nem beszélve, hogy így a folyamat sokkal gyorsabb és egyszerűbb is, hiszen az adatok megadásától kezdve a dokumentumok feltöltéséig, mindentől csak pár percnyi kattintásra vagyunk.

Az online casco biztosításokra levetítve a digitális procedúrának további pozitívumával is számolhatunk. Anélkül, hogy lejárnánk a lábunkat az egyes társaságok ajánlataiért, ilyen módon a legnagyobb komfortban gyűjthetjük és hasonlíthatjuk össze az aktuálisan rendelkezésünkre álló lehetőségeket.

Egymás mellett vizualizálva az egyes biztosítók árait, szolgáltatási köreit sokkal könnyebb ideális döntést hozni. Mi több, ilyenkor a szerződéskötés a saját tempónk szerint bármikor félbeszakítható és folytatható – így az eljárás menetét teljes mértékben az időbeosztásunkhoz igazíthatjuk. 

A kényelmi funkciókról sem érdemes megfeledkezni!

Az online lehetőségek kiaknázása közben nem csak felsorakoztathatjuk a számunkra legjobb ajánlatokat - de a webes kalkulátoroknak köszönhetően -, pillanatok alatt listázhatjuk is őket. A programoknak csupán néhány alapvető adatra van szükségük, és máris pontosan kiszámolják, hogy milyen típusú casco biztosításokban érdemes gondolkodnunk.

A digitális felületeken általában az azonnali ajánlatkérés és szerződéskötés lehetősége is elérhető, ami nem jelent mást: újfent csak néhány gombnyomásra vagyunk az ügymenet végétől. Ennélfogva maximális kényelem és hatékonyság mellett, a casco nyújtotta biztonságot szinte azonnal élvezni tudjuk.

Erre figyelj oda a casco online szerződéskötésekor!

Hiába a kényelmes és gyors eljárás, ha a tudatos választás rovására megy. A személyes kontakt ellenére, ilyen esetben is körültekintően kell eljárni, pont úgy, ahogyan máskor is tennénk!

Célszerű (és rendkívül ajánlott) a biztosítási feltételek alapos áttekintése, beleértve ebbe a pontos szolgáltatási kör feltérképezését is. Emellett érdemes kiemelt figyelmet szentelni az casco önrész mértékének meghatározására is.

A digitális eljárás kényelmi funkcióinak hozzáadnia kell a hosszú távon is sikeres szerződéskötéshez, nem pedig elvenni abból. Készülj fel rá okosan és alaposan, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudj részt venni a közúti forgalomban!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában