Találkozó

3 órája

Matteo Salvini meghívta Orbán Viktort a Liga hagyományos éves összejövetelére

Az olasz kormányfőhelyettes, a Liga vezetője az Instagram-oldalán számolt be róla, hogy a magyar miniszterenököt is meghívta október 6-ra Pontidába, a Liga hagyományos éves összejövetelére –írja a Magyar Nemzet.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettest, infrastrukturális és közlekedési minisztert, a Liga párt vezetőjét a Karmelita kolostorban 2024. szeptember 20-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Salvini úgy fogalmazott, hogy a biztonság, a szabadság és a demokrácia napja lesz a találkozó. A magyar kormányfő szintén ugyanebben a videóban közölte, hogy elfogadta a meghívást – számolt be korábban a Magyar Nemzet.

Európa legújabb jobboldali csoportosulása, az Orbán Viktor magyar miniszterelnök által alapított Patrióták Európáért vasárnap várhatóan 25 ezres tömeg előtt tart erődemonstrációt egy olaszországi, a Liga szerint „szent” helyszínen, Pontidában – írja a The Times cikkére hivatkozva a Mandiner.

A lap felhívta rá a figyelmet, hogy 

a magyar miniszterelnök által alapított Patrióták Európáért a harmadik legnagyobb erő az Európai Parlamentben.

A csoportosulás egyértelmű célja Brüsszel hatalmának megfékezése és a migráció visszaszorítása – foglalta össze a lap.

A The Times azt írja, hogy 

a vasárnapi eseményen Orbán Viktor és Salvini mellett jelen lesz a holland Geert Wilders és Marlene Svazek, az osztrák Szabadságpárt alelnöke is. A francia Nemzeti Tömörülésből Marine Le Pen és Jordan Bardella, más nemzeti esemény miatt, videóüzenetet küldenek Pontidába, ahogyan a volt brazíliai államfő, Jair Bolsonaro is.

Matteo Salvini hangoztatta, hogy a Liga hagyományosan a lombardiai Pontidában rendezett találkozója az idén több lesz, mint pártgyűlés. Megmozdulás lesz annak hirdetésére, hogy a „határok védelme nem bűncselekmény, hanem kötelesség.”

A cikk folytatását ITT tudja elolvasni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában