Kampányfogás

2024.08.25. 08:27

Pikóék cserbenhagyták a bérlakásban élőket, akiket eddig otthonuk elvesztésével riogattak (videó)

A választási kampány során Karácsony Gergely, Pikó András és Jámbor András napi rendszerességgel kereste fel a Diószegi Sámuel utcában élőket, akiket azzal riogattak, hogy hajléktalanná válhatnak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által tervezett beruházás miatt. Ahogy lezajlott az önkormányzati választás, a baloldali politikusok egyből elfordultak a nyolcadik kerületi bérlakásban élőkkel.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester (b), Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Józsefváros polgármestere (k) és Jámbor András, a Párbeszéd józsefvárosi-ferencvárosi országgyűlési képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A választási kampány során Pikó, Jámbor András és Karácsony Gergely napi rendszerességgel riogatta a Diószegi Sámuel utca lakóit. A három politikus azt próbálta előadni, hogy szociálisan érzékenyek, és tartanak attól, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésének eredményeként a bérlakásokban élők utcára fognak kerülni

 – idézi a Magyar Nemzet Kecskeméti Lászlót, a körzet frissen megválasztott önkormányzati képviselőjét, aki a közösségi oldalán osztott meg videót a Pikó-féle baloldal „tevékenységéről”.

A képviselő szerint

a baloldali politikusok egyértelműen kitervelt politikai haszonszerzés céljából riogatták a bérlakásokban élőket.

A politikusok a választások óta nemes egyszerűséggel eltűntek, mint a szürke szamár a ködben. A Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzat eközben szándékosan lassítja a beruházással kapcsolatos folyamatokat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a főtitkára ugyanis egy nyilvános lakossági fórumon, egyértelműen kimondta, hogy ők szeretnének egy munkacsoportot felállítani, amelyben megkezdhetik a tárgyalásokat az önkormányzattal, Pikó azonban puszta sértettségből semmilyen kommunikációt nem folytat az egyetemmel – emelte ki Kecskeméti, majd elárulta, az említett munkacsoport azóta se állt fel, a kerület pedig láthatóan teljesen magára hagyta a lakókat. A politikus szerint mindeközben Pikó András zsarolni próbálja a magyar államot azzal, hogy ha nem kapnak 17 milliárd forintot, akkor ők ezt a projektet minden lehető eszközzel meg fogják akadályozni.

Ennek jó példája Kecskeméti László szerint, hogy a vagyonkezelő már nyilatkoztatta a lakókat a cserelakásokkal kapcsolatos igényeikről, azonban ezeknek az ingatlanoknak a bemutatása továbbra sem kezdődött meg, annak ellenére, hogy pár hónappal ezelőtt kikért közérdekű adatkérés alapján több mint 800 üres lakása van a józsefvárosi önkormányzatnak.

Az érintett kétszáz bérlakásban élőknek nagyjából a hetven százaléka fog cserelakást kérni, ami azt jelenti, hogy körülbelül 150 lakásigény lesz, amit a 800 üresen álló lakásból könnyedén ki lehetne gazdálkodni

– emelte ki a terület jövendőbeli képviselője, aki szerint az önkormányzat lassúságának köszönhetően még évekig eltarthat a lakások felajánlása.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában