MSZP

2024.07.01. 15:37

Tovább romlanak a szocialisták pozíciói

Őrsi Gergely, a II. kerület újraválasztott városvezetője azt ecsetelte egy interjúban, hogy rövidesen kilép az MSZP-ből.

MW

Őrsi Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) II. kerületi polgármester (j) beszél, mellette Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Egyszerűen tényleg nem hiszem, hogy önkormányzati szinten pártpolitikának van helye és van értelme” – idézi a Magyar Nemzet a városvezető 24.hu-nak adott interjúját. A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely (DK–Momentum–LMP–Párbeszéd–MSZP) azt ecsetelte a hírportálnak, valószínűleg rövidesen kilép az MSZP-ből, más pártba pedig állítása szerint nem lépne be.

A politikus kilépése egy újabb csapást jelenthet a végelgyengülés jeleit mutató szocialista párt számára, ugyanis ezzel jelentősen gyengültek az MSZP pozíciói a fővárosban. Őrsi a szavazatok 69,72 százalékát begyűjtve nyerte meg – idén második alkalommal – a II. kerületi polgármester-választást.

Bár az új rendszer szerint a Fővárosi Közgyűlésbe nem jutott be, hiszen egyáltalán nem is szerepelt a Karácsony Gergely vezette DK–MSZP–Párbeszéd listán, az MSZP-nek még így is fájhat a kiválása. 

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában