A béke pártján

2024.06.05. 08:35

Orbán Viktor: megtanultuk a leckét, mi nem akarunk háborút! (videó)

„Akármilyen borúsak is a Közép-Európa feletti felhők, a szélén ki-kikandikál a reményt adó fénysugár” – írta a kormányfő a közösségi oldalán, aki arról is beszámolt, milyen különleges ajándékot kapott Geszten.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) kampánykörútjának nagyszalontai állomásán 2024. június 3-án. Mögötte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b) és Török László, Nagyszalonta polgármestere (j)

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mára eljutottunk oda, hogy a Kárpát-medence népei minden birodalmi ármánykodás, minden geopolitikai packázás és kéretlen paktumok nyűge ellenére is végül szabadok és szuverének akarnak lenni

– írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán szerdán.

A miniszterelnök posztjában hangsúlyozta: „Ma, amikor újra háború fenyeget, az itteni népek világosan tudtára adják a nagyhatalmaknak: megtanultuk a leckét, mi nem akarunk háborút!”

„A Kárpát-medence népeinek akarata egyértelmű: nem akarnak feláldozható gyalogok, hadba küldhető vazallusok lenni a birodalmi sakktáblán”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Egy darabka történelem

Ilona néni igazán különleges ajándékkal lepte meg geszti látogatásán a miniszterelnököt. Az, hogy pontosan mivel, kiderül az alábbi videóból:

Össze kell fognunk

Orbán Viktor később egy másik videót is megosztott. Posztjában leszögezte:

Megtanultuk a leckét: mi nem akarunk újabb háborút!

„Június 9-én fogjuk össze a háború ellen, szavazzunk a békére!” – szólított fel.

Orbán Viktor: háború vagy béke – erről döntünk

A miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett posztjában hívta fel a figyelmet arra, mekkora tétje van a vasárnapi választásoknak.
„Szombaton jön az egymillió találkozás napja. Vasárnap pedig a választáson:  csak a béke, csak a Fidesz” – olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában