Korrupciógyanú

2024.06.28. 12:40

Karácsony visszahívta Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából

Karácsony Gergely főpolgármester – figyelemmel a felügyelőbizottsági tag személyére javaslatot tevő fővárosi képviselőcsoport kezdeményezésére – a fővárosi frakciókkal való egyeztetést követően visszahívta Czeglédy Gergőt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottságából – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A közlemény szerint

a BKK felügyelőbizottságának tagjait a Fővárosi Közgyűlés választja és hívja vissza, a közgyűlés azonban a nyári hónapokban nem tart ülést, így halaszthatatlan esetben a szervezeti és működési szabályzat szerint a főpolgármester jogosult a közgyűlés hatáskörébe tartozó egyes kérdésekben döntést hozni.

A főpolgármester döntése nyomán a felügyelőbizottság az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább – közölte a hivatal.

Szerdán Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője sajtótájékoztatón szólította fel a főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottsági tisztségéből a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterét.

A politikus arra hívta fel a figyelmet:

a visszahívásról Karácsony Gergely saját hatáskörben, két közgyűlés között is határozhat. Amennyiben Karácsony Gergely nem lép, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció fogja kezdeményezni a rendkívüli közgyűlést

– jegyezte meg Wintermantel Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában