Atlétika

2024.08.08. 14:45

Csapatban tudott javítani Párizsban a salgótarjáni kötődésű atléta

Venyercsán Bence egy héten belül kétszer is rajthoz állt az olimpián.

Bakos László

A sportággal Salgótarjánban megismerkedő Venyercsán Bence május elején szerzett kvótát csapattársával, Récsei Ritával a gyalogló csapat világbajnokságon elért helyezésüknek köszönhetően. Nem sokkal az olimpia előtt kiderült, hogy a ranglista helyezésének köszönhetően egyéniben is elindulhat a Honvéd gyaloglója, ezzel kérdésessé vált, hogy a csapatversenyt be tudja-e vállalni, vagy a tartalék indul helyette.

Csapatban tudott javítani Párizsban a salgótarjáni kötődésű atléta
Csapatban tudott javítani Párizsban a salgótarjáni kötődésű atléta
Fotó: Miguel Gutiérrez / Forrás: EPA

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, a gyalogló vegyes csapat versenyben a magyar kettős 3;05:18 órás eredménnyel ért célba a 21. helyen, Venyercsán Bence kezdett. Portálunknak Párizsból nyilatkozott.

– Kedden kora délután dőlt el, hogy Rita és én leszünk a váltóban. A női tag körül nagyobb volt a bizonytalanság, az én helyem biztosabb volt, de a hivatalos összeállítás tényleg kedden délután derült ki. A 20 kilométer után tudatosan odafigyeltem a regenerációra, hogy ha váltózom, akkor megfelelően tudjak teljesíteni – mesélte az előzményeket a gyalogló. Egyéniben maradt benne hiányérzet, így motiváltan állt oda a szerdai rajthoz.

– A váltóban szerencsére sikerült is kihozni magamból a maximumot. Az első etapban nagyon kemény tempót tudtam menni, szóval várható volt, hogy a távom második fele lassabb lesz, de abban is egyenletesen tudtam menni. Örültem, hogy a 20 kilométeres verseny után volt lehetőségem bizonyítani még egyszer, és végül pozitív élménnyel tudtam zárni ezt az olimpiát – értékelt a gyalogló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!