horgászat

2020.04.27. 15:32

Ritkaságok akadtak horogra a maconkai tavon

Címkék#horgászat

Maconkán a halvány narancsos színű, fekete foltos alaptónusú koi pontyból van messze a legtöbb, míg a többi színváltozatban már jóval ritkábban fordulnak elő e halfajták.

P. K.

A fehér uszonyszegélyű ponty a Rekord-tóból származik

A Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület tájékoztatása szerint az elmúlt napokban négy érdekes koi pontyot is kifogtak a pecások. Az első fehéres alapszínű 8,22 kilogrammos – 68/60 centiméteres – koit az I. szigeten Kovács Péter halászta ki, míg a második 7,92 kilós – 67/58 centiméteres – példányt Novák Alex akasztotta horogra. A két hal egyszerre, kevesebb mint 1,5 kilogramm súllyal került Maconkára több mint tíz évvel ezelőtt. A harmadik, teljes spanyol pikkelyzettel borított pontyot Csikány Ferenc cserkészte be, amely több mint kilenc kilót nyomott.

A fehér uszonyszegélyű ponty a Rekord-tóból származik

A negyedik s egyben legnagyobb – mintegy tíz kilogramm – egy legendás és narancsos alapszínű, fehér uszonyszegélyű koi volt a Rekord-tavon. E méretes fogással Kóczé Zsolt vendéghorgász büszkélkedhet. A pontyot 533 nappal korábban egy kilóval könnyebben fogta ki Rátóti Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában