utazás

2021.06.10. 16:50

Kipróbálnád a Salgótarján-Balaton közvetlen járatot? Mutatjuk, hol és mikor teheted meg!

Páratlan lehetőség nyílt meg a Balatonra vágyó nógárdiak előtt. A Volánbusz a nyári időszakban több új járatot is indít Salgótarján és Balatonlelle között, Siófokon keresztül.

Nool

balatoni buszozás

Forrás: google

A Volánbusz júniusi közleménye szerint 16-ától jelentősen változik a Balaton térségében közlekedő autóbuszjáratok menetrendje. Így az idei nyári időszakban az ország számos térségéből, köztük Salgótarjánból is, több új járatot is indítanak a magyar tengerhez.

Fotó: volánbusz.hu

- Új távolsági autóbuszjáratok indulnak a Balatonhoz többek között Salgótarjánból, Egerből, Gyöngyösről, Kiskunhalasról, Kiskőrösről, Dunaújvárosból, Paksról és Komlóról – olvasható a tájékoztatásban.

Az új járatok a nyári szünetben, június 16. és augusztus 31. között minden csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnapon indulnak majd. Salgótarjánból a 21-es főúton át Bátonyterenye (Kisterenye) és Pásztó, bejárati út érintésével Siófokon át mennek Balatonlellére. Az autóbuszok a főváros elkerülésével az M3 – M0 – M7 autópályákon expresszjáratként közlekednek, így gyors és kényelmes eljutási lehetőséget biztosítanak.

A buszok Salgótarjánból reggelente, 8 óra 5 perckor indulnak és 12 óra 42 percre érnek Balatonlellére. Délutánonként, visszafelé 14:10-es balatonlellei indulással és 18:48-as salgótarjáni érkezéssel kell számolni. A járatok az M0 csepeli pihenőhelyen 10 perc pihenőt tartanak, így a menetidő több mint 4 és fél óra.

A volánbusz közleménye szerint teljes árú jegy egy útra 4840 forint lesz, amelyben már benne van szükséges pótjegy ára is.

Fotó: volanbusz.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában