Rangadó az NB I-ben

1 órája

A szíve már a Fradié, most volt csapata ellen bizonyítana

Rangadóval zárul a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulója, ma este a Ferencváros fogadja a Puskás Akadémiát. A zöld-fehérek húszéves támadója, a felcsútiaktól érkezett Gruber Zsombor nagyon várja már a mérkőzést, és úgy érzi, játékban még fejlődnie kell a bajnokcsapatnak, hogy hazai pályán begyűjtsék a három pontot egykori klubja ellen. Amíg a Fradi fiatal játékosa önbizalommal telve várja a meccset, a fővárosi együttes rutinos hátvédjén, Botka Endrén egyre nagyobb a nyomás.

MW

Gruber Zsombor, a Ferencváros (b) és Gergényi Bence, az Újpest játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Ferencváros TC – Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Botka Endre a 2024–25-ös idényben csupán másodszor, a nemzetközi porondon pedig először kezdett a Ferencvárosban az Anderlecht elleni Európa-liga-mérkőzésen. A hátvéd pályafutása egyik leggyengébb meccsét játszotta a Fradiban a 2-1-re elvesztett találkozón. A magyar játékos nincs könnyű helyzetben, hiszen érezhetően nem tartozik Pascal Jansen vezetőedző kedvencei közé – írta meg korábban a Magyar Nemzet.

Botkán nagy a nyomás

A fővárosi együttes csütörtökön az Európa-ligában lépett pályára Brüsszelben, ahol 2-1-re kikapott az Anderlechtől.

– Egy buta hiba miatt növelték előnyüket a hazaiak – mondta el Pascal Jansen, a Ferencváros holland vezetőedzője a találkozó után. Bár a Fradi edzője név szerint nem említette, de ki másra célzott, mint Botka Endrére, amikor az Anderlecht elleni Európa-liga-találkozó után nyilatkozva felelevenítette a második gólt. A 66. percben Botka túl könnyen megadta magát Edozie-nak, ám fölösleges volt akasztania az Anderlecht angol csatárát, mert mindez a tizenhatos csücskénél történt, nem volt gólhelyzet, ráadásul egylépésnyire voltak a társak, akik besegíthettek volna. Az sem volt éppenséggel okos megmozdulás, ahogy a 73. percben Botka durván odalépett Angulónak, örülhetett, hogy megúszta sárga lappal. Pascal Jansen három perc múlva le is cserélte a válogatott hátvédet. Botka már az előző idényben, Dejan Sztankovics irányítása alatt is úgy tűnt, hogy elveszítette a Makreckisszel szemben a jobbhátvéd posztért folyó versenyt, Pascal Jansen pedig egyértelműen a lett–tunéziai játékost favorizálja vele szemben – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A hátvéd a 2024–25-ös idényben eddig az öt bajnoki mérkőzés közül kettőn még a meccskeretbe sem került be, egyedül a Nyíregyháza ellen volt kezdőt. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a The New Saints ellen 14 percet, a Midtjylland ellen pedig egy félidőt játszott. Botkát érthetően frusztrálja a mellőzöttség, viszont Makreckis sérült, így elméletileg a rutinos jobbhátvéd előtt adott a lehetőség a Puskás Akadémia ellen. Amíg Botka vállára nehéz teher hárul, addig a Fradi húszéves támadója egykori csapata ellen bizonyíthat.

Volt csapata ellen bizonyítana

Az FTC fiatal csatára Gruber Zsombor éppen nevelőklubjától, a Puskás Akadémiától szerzett meg a fővárosi klub az idén februárban. A fiatal futballista a nyáron érkezett meg a Ferencvárosba, a bajnokságban eddig két meccsen jutott szóhoz – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

– Eltöltöttem jó pár évet Felcsúton, szép emlékeim vannak onnan, viszont már a Ferencvároshoz tartozom. Nagyon jól érzem magam, egészen más érzés a Fradiban játszani, nagy megtiszteltetés, amikor én is pályára léphetek a Groupama Arénában – nyilatkozta a mérkőzés előtt Gruber.

– Ami a két csapatot illeti, most nagyon kiélezett a harc. Mindkét együttes hozza a pontokat, játékban úgy érzem, nekünk még fejlődnünk kell, vannak dolgok, melyeken javítanunk kell. A Puskás jó formában van, nehéz ellenfél lesz, az biztos – árulta el a Fradi fiatal támadója. A Puskás Akadémia önbizalomtól duzzadva várhatja az Üllői úti találkozót, az együttes csapatkapitánya, a korábban a Ferencváros által is csábított Nagy Zsolt a Puskásban és a nemzeti válogatottban is remek formában futballozik. 

– Sűrű a program, de bő a keretünk, mindenki bevetésre készen áll. Rajtunk, játékosokon is múlik, hogy mennyi lehetőséget kapunk, de majd a szakmai stáb eldönti, hogy hogyan állítja össze a csapatot ezekre a meccsekre – jelentette ki Gruber. A bajnokságban a két csapat legutóbbi két bajnoki találkozója döntetlennel zárult, az azokat megelőző kettőn pedig a PAFC győzött 2-1-re, mindkétszer a fővárosban.

Labdarúgó NB I
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 18.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában