Salgótarján

2017.11.25. 11:25

Gyár állott, helyén üzletház épülhet

Többször felröppent már a hír: Salgótarjánban, a BRG helyén modern, több üzletet magába foglaló üzletház épülhet. A helyszínen álló, a kivitelezést ismertető információs tábla szerint a Stop Shop bevásárlóparkhoz kapcsolódó feltáró út, kapubehajtó épül, emellett kiépítik a közműhálózatot is. A munkák idén augusztusban kezdődtek, a kivitelezés befejezésének tervezett határideje november 30-a.

S. Csuka Enikő

A témával kapcsolatban felkerestük Juhász György felelős műszaki vezetőt, generál kivitelezőt. Ő a híreket megerősítve lapunknak elmondta: a feltáró út, a kapubehajtó és a közmű hálózat kiépítése határidőn belül megtörtént. Várják a további fejleményeket, arról azonban nincs információja, hogy ténylegesen mikor kezdődik az áruházak építése. A rájuk bízott feladatokat határidőn belül elvégezték.

A témával kapcsolatban szerettük volna elérni az üzletközpont-hálózat vezetését is, hogy pontosan mikor kezdődik a munka. Többszöri próbálkozásunkra sem sikerült elérni őket.

Fotók: Hüvösi Csaba

Turcsány László, a városrész önkormányzati képviselője reményét fejezte ki, hogy mielőbb beindulnak a munkáltok.

– Képviselőként és magánemberként is azt mondhatom, hogy rendkívül fontos lépés lenne ez Salgótarján életében s régi álmunk válik valóra. A megépülő üzletközpontban lesz élelmiszer, ruha és cipő, de épp úgy elérhetővé válnak lakberendezési eszközök is. Kívánom, hogy fejlődjön a város és legyen vásárlóerő is, ne egymás kárára legyenek az üzletek, hanem egymást segítve működjenek – mondta.

 

Üzlet üzenet: mi nyílhat itt?

Magyarországon tizenöt évvel ezelőtt nyitották meg az első Stop Shop telephelyeket. Ma egy tucatnál is több van belőlük hazánkban, összesen mintegy 117 ezer 900 négyzetméternyi bérelhető területtel. Ezek a kiskereskedelmi központok a legforgalmasabb helyeken találhatók a fővárosban és annak környékén, a Balaton környéki turisztikai régióban és más, nagyobb látogatottságú helyeken országszerte

A Stop Shop Magyarország által üzemeltetett bevásárlóparkokban olyan üzletek és márkák találhatóak, mint a Deichmann, a Takko Fashion, a KIK, a Vögele, a New Yorker, a Müller, a Hervis és az Intersport.

 

Gyors gyártörténet és termékek

A Budapesti Rádiótechnikai Gyár jogelődje Vörös Szikra néven 1953-ban kezdte meg működését. A salgótarjáni Gyáregységet 1968-ban alapították. A rádiótechnika teljesen új iparág volt a hagyományosan a bányászatra, a kohászatra, a vasiparra épülő helyi gazdaságban, a cél a megye iparszerkezetének célszerű, tudatos átalakítása volt.

Először az ultrarövid-hullámú rádiók és rádiótelefonok gyártását kezdték meg a salgótarjáni gyáregységben, az építkezések utolsó szakasza 1974 végéig tartott, ekkor fejeződött be a felületkikészítő üzemrész építése. A salgótarjáni BRG-t 1998-ban a Videoton vásárolta meg, de nem sokkal később bezárták az üzemet. Az épületet 2009-ben bontották le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!