Választás

2022.04.03. 10:51

Van olyan település Nógrádban, ahol még senki nem szavazott

Utánajártunk milyen eddig a szavazókedv Nógrád megyében. Kiderült, hogy például Garábon még senki nem szavazott. Nézzük meg az első 3 óra Nógrád megyei legjeit.

Nool

Egy férfi leadja szavazatát Salgótarjánban

Forrás: Hegedűs Márk/NMH

Fotó: Hegedus Mark

Nógrád megyében két választókerületben lehet szavazni. Érdekesség gyanánt utánajártunk, hogy a reggel 9 órai részvételi adatok alapján hol a legnagyobb arányú eddig a szavazati hajlandóság, illetve kiderült az is, hogy hol mentek el a legkevesebben szavazni.

 

A 01-es számú választókerületben összesen 74 068 szavazásra jogosult él, közülük reggel 9 óráig 7380-an adták le szavazatukat az idei országgyűlési választásokon.

A 01-es kerülethez összesen 115 szavazókör tartozik. A valasztas.hu-n található adatok szerint Garábon összesen 35 helyi lenne jogosult a szavazata leadására, azonban 9 óráig senki nem járult az urnákhoz a településen. Ugyanebben a választókerületben Kozárdon mentek el eddig a lakosságarányokat tekintve a legtöbben szavazni: 146 szavazásra jogosult közül már 30-an leadták voksukat.

 

A 02-es számú választókerületben 77 682 szavazásra jogosult közül 7021-en mentek el reggel 9 óráig szavazni. A 2-es választókerülethez 131 szavazókör tartozik. Ott az arányokat tekintve Etes 002-es számú szavazókörében mentek el eddig a legkevesebben szavazni: 115 választásra jogosult közül csupán 3-an, és mindössze egy hajszállal marad le Magyargéc, ahol 133 lehetséges választó közül 4-en adták le voksukat. Ugyanebben a választókerületben a Horpácson élők tartották eddig a legfontosabbnak, hogy szavazzanak: 148 lehetséges választó közül már 31-en elmentek szavazni.

 

Hírportálunkon élő hírfolyamot indítottunk, amelyen keresztül folyamatosan mutatjuk a 2022-es választások legfontosabb információit, a megyei, az országos és rendkívüli eseményeket, és természetesen a napközben érkező részvételi adatokról is hírt adunk kétóránként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!