Labdarúgás

6 órája

Mohorai sikerrel zárult a szombati rangadó

A kilencedik forduló mérkőzéseivel folytatódott hétvégén a vármegyei I. osztály megmérettetése. Öt meccset rendeztek szombaton.

Langa Attila

Vármegyei I. osztály, 9. forduló:

A Mohora csapata (kép mezben) egygólos sikert ért el hazai pályán a Pásztó gárdája ellen
A Mohora csapata (kép mezben) egygólos sikert ért el hazai pályán a Pásztó gárdája ellen
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Unicum FC Mohora – Pásztói SK 1–0 (1–0)

Mohora, 80 néző. Vezette: Nagy P. (Kocsis J., Titz P.).

Mohora: Földi – Kotasz (Benécs), Vandornyik, Molnár M., Borkó, Bartal, Mitasz (Filip), Széles B., Klinger (Hugyecz), Pistyúr, Szita. Edző: Baranyi Tibor.

Pásztó: Kaszás – Almási (Dóra), Kelemen, Hegedűs, Földi, Békési (Dinka), Percze (Szőllősi), Tari, Toldi, Kovács (Molnár M.), Csáki. Edző: Szabó Gábor.

Gl.: Klinger. Sárga lap: Földi, Szita, Vandornyik, Molnár, Filip, ill. Almási, Hegedűs, Földi.

Baranyi Tibor: – Egy tipikus egy gólos mérkőzésen sikerült nagyon fontos három pontot szereznünk, úgy érzem megérdemelten! Gratulálok a fiúknak, a pásztói csapatnak pedig további sok sikert kívánok!

Szabó Gábor: – Az első félidő értékelhetetlen, a másodikban életre keltünk, de gólt nem tudtunk szerezni. Gratulálunk a Mohorának!

 

Szécsény VSE – Diósjenői SE 1–3 (1–1)

Szécsény, 50 néző. Vezette: Varga F. (Dobsonyi L., Trubin B.).

Szécsény: Csampa – Molnár Gy., Berki A., Kovács (Konderla), Pozsár, Szmolnik, Rácz, Bárány, Berki J., Puporka, Géczy (Rónai). Edző: Tőzsér Zsolt.

Diósjenő: Nagy – Besnyő, Calo, Makkai (Ilyés, Szitás), Haljárszki, Csóri (Csoknyai), Molnár M., Zsiák, Tordasi, Ruzicska (Kiss), Szikszai. Edző: Lába Csongor.

Gl.: Berki A., ill. Szikszai (2), Csóri. Sárga lap: Berki A., Géczy, Pozsár, ill. Csóri, Besnyő.

Tőzsér Zsolt: – Vezetést szereztünk, de nem tudtunk vele élni. Serdülős gólokat kaptunk. A jövőre vonatkozóan igazolnunk kell fajsúlyos játékosokat, ha előre akarunk lépni. A tavalyi csapatból hiányzik sérülés, költözés, valamint eltiltás miatt hozzávetőlegesen nyolc játékos.

Lába Csongor: – Jól kezdtük a mérkőzést, több nagy helyzetet is sikerült kidolgozni, azonban csak egyet tudtunk értékesíteni, így majdnem a végéig izgalmas maradt a találkozó.

 

Héhalom SE – Szügy-Talent 2019 1–1 (1–1)

Héhalom, 80 néző. Vezette: Gecse Z. (Szász K., Pálinkás S.).

Héhalom: Szilágyi – Kotasz, Tancsik, Abért, Tóth D. (Gólya), Balog (Lakatos), Nagy, Hajdu, Nguyen, Surányi, Ocsovszki. Edző: Berkes László.

Szügy: Tóth R. – Venczel, Balga (Koplányi), Varga M., Petrás (Tátrai), Kántor, Dávid (Bozsó), Szabó L., Kreuch (Mindszenty), Hugyecz, Brezovszki (Mócz). Edző: Koleszár Krisztián.

Gl.: Tancsik, ill. Szabó L. Sárga lap: Nguyen, Ocsovszki, ill. Venczel.

Berkes László: – Az elmúlt hét jó szereplése után nagyon vártuk a folytatást. Reméltük, hogy hazai pályán sikerül megünnepelnünk az első győzelmünket. Az ellenfél nem így gondolta, így fél óráig csak nyomoztuk a labdát. Az egyenlítő gólunk egy picit megváltoztatta a játékot és újra benne volt a levegőben a siker. A második játékrészben több kihagyhatatlannak tűnő lehetőségünk adódott, de sajnos a szerencse átpártolt a fiatal játékosokból álló ellenfélhez. Gratulálunk nekik a mutatott játékhoz!

Koleszár Krisztián: – A kezdő sípszót követően 25-30 percig a paradicsomban gondoltuk magunkat, rendkívül magabiztosan, sok mozgással és jó ritmusban terelgettünk,  így óriási labdabirtoklási fölényből futballoztunk. Hatalmas ziccereket hozott az első harmad, gyors lezárását vetítette elő az érdemi dolgoknak, lenyűgözve néztük a srácokat, majd ámultunk Lénárd hatalmas szabadrúgásgólján. De a kapu előtti rossz döntések, a kihagyott kihagyhatatlanok, a tapasztalatlanság és a kényelmes fölény „megmérgezték” a csapatot. Borzasztóan belassult a gondolkodás, komótossá vált a tempó, a hamis érzet keményen benyújtotta a számlát, s a félidő vége előtt, mi másból, mint egy oldalsó pontrúgásból érkezett az „erőszak” gól. A másodikra frissítettünk, komoly potenciált mozgattunk meg a padról, nagyjából az eredeti terveket követve, hatalmas energiákat gondoltunk hozni a meccsbe. . 
Sajnos ez meg is maradt gondolati síkon, mivel fizikálisan semmi nem jelent meg az elképzelésekből. A kapott gól átfordította a képet, s bár továbbra is sokat volt a srácoknál a játékszer és nyomtuk az ellenfelet, totálisan elillant a finesz. Teljesen impotensekké válva, egyetlen veszélyes lehetőséget nem sikerült kialakítani, ellenben rendkívül óvatlanná és sebezhetővé váltunk hátul, s amíg azon birkóztunk, hogy megnyerjük a csatát, teljesen kiszolgáltattuk a kapusunkat. Tóth Roli magára aggatta a szuperhős köpenyt és néhány csodás védéssel tartott meccsben bennünket, majd a legvégén egy emberfelettit hárítva biztosított számunkra legalább egy pontot. Köszi Roli! Laciék jól kihasználták jellemzőiket, s rutinosan és dörzsölten érdemeltek ki egy pontot hazai pályán. A legjobbakat kívánom számukra!
 

Berkenye SE – Vizslási SE 1–4 (1–4)

Berkenye, 100 néző, vezette: Kovács M. (Pál A., Soós-Valenta B.).

Berkenye: Maruszki – Mészáros (Selmeci Á.), Selmeci T., Beszteri, Aszódi (Keresztes), Földi (Greff), Rottek, Rusvay, Szresen, Szandai (Gyenes), Belán. Edző: Aranyos Imre.

Vizslás: Bajnai – Oláh (Kisbáli), Miklós, Bozó, Jakab, Czutor, Pócsa (Horváth), Tóth, Stark (Varga), Novák, Kovács. Edző: Bujtár Tamás.

Gl.: Szresen, ill. Jakab (2), Kovács, Novák. Sárga lap: Mészáros, Rottek, Belán, Szresen, ill. Pócsa, Stark, Novák. Kiállítva: Tóth (83.).

Aranyos Imre: – Az első játékrészben nagy nyomás alatt játszottunk. A második félidőben sikerült rendezni a sorainkat és jó mérkőzést játszottunk. A játékvezetés nem mindig ütötte meg a szintet, hiszen maradt el még piros lap is. Több kulcsjátékosunk hiányzott, de összességében tisztesen helytálltunk. Most lesz egy kis pihenőnk, így megfelelően feltudunk készülni a következő mérkőzésünkre. Gratulálok az ellenfélnek!

Bujtár Tamás: – Ismét jól kezdtük a mérkőzést, nagy nyomást helyeztünk a hazai csapatra, amely helyzetekben és gólokban is megmutatkozott. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de a játékkal kapcsolatban maradt bennem hiányérzet. Gratulálok játékosaimnak az újabb győzelemhez, míg a hazai csapatnak sok sikert kívánok a bajnokságban!

 

Bátonyterenyei TC – Balassagyarmati VSE 3–0 (0–0)

Bátonyterenye, 90 néző. Vezette: Kiss D. (Varga P., Smelkó K.).

Bátonyterenye: Krajecz – Almási (Juhász), Gazdag, Bakos (Nagy-Majdon), Kiss, Német, Rátóti, Illés, Simó (Monye), Sasvári (Pöstényi), Myszor.Edző: Sárközi Tamás.

Balassagyarmat: Juhász – Bukta, Soós-Valenta, Varga G. (Pécsi), Molnár, Sallói, Pincze, Varga Cs., Jele, Csillik (Kelecsényi), Erdélyi. Edző: Mátyás Zsolt.

Gl.: Gazdag, Sasvári, Myszor.

Sárközi Tamás: – Teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést! Végig mi irányítottuk a játékot, így csak rajtunk múlt, hogy melyik periódusában rendezzük le a mérkőzést. Ami nagyon tetszett, hogy a csapat nem kapkodott, hanem türelmesek voltunk és végig taktikailag fegyelmezettek, továbbá a játékosok és a cserék is hozzá tettek a sikerhez. Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen nekünk ez fontos eredmény, ez visszaigazolja, hogy miért is dolgozunk és így tudunk lépésről lépésre előre haladni. Nagy elismerésem a Balassagyarmatnak, akik ilyen fiatal csapattal építkeznek és dolgoznak!

Mátyás Zsolt: – Az első félidőben a hazaiak többet birtokolták a labdát, de megfelelő taktikai fegyelemmel fociztunk Jól zárt a védelmünk, amit nem nagyon tudott bontani a Bátonyterenye. A második játékrész elején jött két perces rövid zárlat, a szokásos nagy hibákért gólokkal fizetett az ellenfél. Mentünk ezek után is becsülettel, de sajnos súlytalanok voltunk támadásban, mint ahogy a párharcokban is. Ezekben jobb volt ellenfelünk, így győzelmük megérdemelt. Gratulálok és további sok sikert kívánok nekik!

Szabadnapos: Bánk-DUSE.

A mérkőzések hivatalos jegyzőkönyve és a tabella IDE KATTINTVA érhető el!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában