Medveészlelés

2 órája

Úgy néz ki, Nógrádban maradt a medve

Nem csitul a medveészlelés gyakorisága szűkebb hazánkban. Ez alkalommal úgy tűnik, nem állt távolabb a nagyragadozó, mivel néhány héttel ezelőtt a mostani helyszíntől alig pár kilométernyire, a Komravölgyi víztározónál találtak medve által hagyott lábnyomot.

Veres Edina

Újabb medveészlelés miatt figyelmeztetik a Karancs-völgyében élőket. Még egy hónap sem telt el azóta, hogy a Mihálygerge mellett található Komravölgyi víztározó közelében egy civil medvenyomot kapott lencsevégre. Portálunknak a helyszínen horgászok elmondták: bár nem félnek a nagyragadozótól, ugyanakkor ilyenkor ők is óvatosabban járnak, kelnek a pecahelyük környezetében.

Ismét medvenyomot fotóztak
Ismét medvenyomot fotóztak
Forrás: Facebook

A térségben maradt a medve

A Magyar Országos Medve Figyelő nevű Facebook-oldal vasárnap este figyelmeztette arra a Karancs-völgyében élőket, hogy továbbra sem árt az éberség a környéken, illetve a szomszédos településeken.

„Úgy néz ki, Karancsalja-Karancslapujtő térségében maradt a medve” – írták a bejegyzésben, amelyben fokozott figyelemre kérték mind a gombászokat és természetjárókat, mind pedig az állattartókat. A poszthoz a ragadozó lábnyomáról készített képeket és egy térképet is megosztottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában