Interparlamentáris Unió

4 órája

Balla Mihály az Interparlamentáris Unió őszi közgyűlésén vett részt

Balla Mihály országgyűlési képviselő az Interparlamentáris Unió Magyar Közgyűlésének elnökeként vett részt a napokban Genfben, az Interparlamentáris Unió őszi közgyűlésén.

Lászlók Judit

Az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy kedden este indult el Genfbe, az Interparlamentáris Unió, a legnagyobb nemzetközi szervezet őszi közgyűlésére. Az azt követő két napban pedig egy felszólalás és több kétoldalú találkozó, valamint megbeszélés is szerepelt a programjában. Ennek megfelelően fel is szólalt az Interparlamentáris Unió szerdai genfi ülésén.

„A téma a digitális fejlődés globális kihívásai, veszélyei. Beszédemben hangsúlyoztam, hogy a globális technológiai fejlődés során kiemelt feladatunk a hagyományaink és a nemzeti identitásunk megőrzése, illetve az online zaklatásnak kitettek védelme” – közölte egyik bejegyzésében Balla Mihály. Egy másikban pedig hozzátette, hogy szerda délután ülésezett az Interparlamentáris Unió közgyűlés Béke és Nemzetközi Biztonság Bizottsága. Ennek a kiemelt témája a sok áldozattal járó gázai konfliktus volt, amely az országgyűlési képviselő szerint súlyos, összetett kérdés a régió biztonsága szempontjából.

Balla Mihály arról is beszámolt a közösségi oldalán, hogy csütörtökön az Interparlamentáris Unió közgyűlésen a bizottsági jelentésekről szavaztak, majd a közgyűlési határozatokról is döntöttek, köztük a háborús válságok békés megoldására való törekvés feladatairól az ENSZ-el együttműködve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában