Labdarúgás

2024.09.09. 14:00

Nagyot küzdött a Stécé, de az Eger örülhetett

A hetedik forduló mérkőzéseit rendezték meg hétvégén az NB III. osztály, Észak-Keleti csoportjának pontvadászatában. Az SBTC az Eger csapatát fogadta hazai pályán, amely alkalmával a vendégek egy hajrában szerzett találattal diadalmaskodtak.

Langa Attila

Az SBTC (fehér) játékosai küzdelmes mérkőzést játszottak az Eger ellen

Fotó: Langa Attila

A Salgótarjáni BTC játékosai az elmúlt hétvégén elszenvedett nagyarányú putnoki vereségüket követően szerettek volna újabb pontokat szerezni hazai pályán, amely látszódott is a teljesítményükön. A kezdő sípszót követően azonnal magukhoz ragadták a játék irányítását, és több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de azok ismét kihasználatlanok maradtak. A lehetőségeik mellett a játékvezető is kivette a részét a góltalanságból, mert három igen csak kérdéses helyzetben maradt a sípja néma, amelyek alkalmával a hazaiak javára ítélhetett volna tizenegyest. Ahogy az már lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat és a vendégek vezetést szereztek az első játékrész végén.
A szünetben rendezte sorait a fekete-fehér együttes, így ismét hatalmas erőket mozgósítva rohamoztak tovább, míg egy újabb tizenhatoson belül elkövetett vendég szabálytalanságot követően, a negyediknél már belefújt a sípjába és a büntetőpontra mutatott. A lehetőséggel éltek is a hazaiak, hiszen Filkor Benjámin magabiztosan értékesítette a tizenegyest.
Ezt követően is a salgótarjániak maradtak lendületben, de egy labdaszerzést követően gyors ellentámadást vezettek a vendégek, amely végén megszerezték a – mint kiderült – győztes találatot.
Összességében helyenként kifejezetten jól, de végig hatalmas lelkesedéssel és akarattal játszottak a hazaiak, amely főképp a rossz helyzetkihasználásuknak és fura játékvezetői ítéleteknek is köszönhetően nem eredményezett újabb pontszerzést.

NB III. osztály, Észak-Keleti csoport, 7. forduló:
SBTC – Eger SE 1–2 (0–1)
Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 240 néző. Vezette: Dévényi B. (Deme R., Sztányi T.).
SBTC: Szalay – Klajban, Csuka, Köböl, Nagy, Boros, Filkor B., Horváth M., Csutora (Héjjas), Ujhelyi (Filkor M.), Csifó (Mátyás). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.
Eger: Bukrán – Valkay, Nagy-Kolozsvári (Gíber), Zvara (Balázs), Sós (Kozma), Tóth L. (Kis-Orosz), Debreczeni, Major, Farkas, Hamar, Lencsés. Vezetőedző: Simon Antal.
Gl.: Filkor B. (69.), ill. Tóth L. (44.), Gíber (85.). Sárga lap: Klajban, Ujhelyi, Köböl, ill. Balázs, Gíber.
Sebestény Szilárd: – Ezen a mérkőzésen úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget, hiszen nagyon sokat tettünk a pontszerzésért, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amelyek sajnos kimaradtak. Ismét éreztük, hogy számunkra hazai pályán sem biztosítanak a játékvezetők egyenlő feltételeket, hiszen négy büntetőből csupán egyet adott meg a javunkra. Ez hozzájárult a vereségünkhöz, így nincs mit tenni, gratulálunk az Egernek a győzelemhez, mi pedig megyünk tovább.
Simon Antal: – Férfias küzdelmet hozott a találkozó, amely alkalmával a végig keményen letámadó hazaiak nem hagytak nekünk területet. A vezető találat után sejtettem, hogy a hazaiak is befognak találni, de mikor már szinte elkönyveltük a döntetlent, a jól beszálló cseréknek is köszönhetően megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a csapatomnak és nagyot küzdő hazaiaknak is!, 
További eredmények: Cigánd – Nyíregyháza II. 2–2, Kisvárda II. – Tiszafüred 2–2, DVSC II. – DVTK II. 4–1, Hatvan – Sényő 1–1, Karcag – Mátészalka 4–0, Tiszaújváros – Putnok 2–1, Füzesabony – DEAC 1–2.
 

A bajnokság állása
A bajnokság állása
Fotó: NMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában