Atlétika, U20

2024.08.30. 20:36

Nagy dobás Peruban: a balassagyarmati vb-második atléta örök emlékeket is szerzett (videó)

Imre Roland minden zavaró körülményt kizárt az utolsó dobása előtt, és a jó formaidőzítés is kellett ahhoz, hogy éremmel térhessen majd haza Peruból. A nagy dobás a limai U20-as világbajnokságon történt.

Bakos László

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Imre Roland ezüstérmet szerzett az U20-as világbajnokság kalapácsvető döntőjében. A balassagyarmati Vitalitás SE dobója az utolsó fordulóban dobott új egyéni csúcsot, ami a második helyre repítette. A nagy dobás egyben megyecsúcs is.

Nagy dobás, vb-ezüst
Imre Roland (jobbra) büszkén pózolt a magyar zászlóval. A nagy dobás világbajnoki ezüstérmet ért
Forrás: Facebook

Fábián Gábor klasszis tanítványa még Peruból nyilatkozott portálunknak.

– A döntő előtt a bemelegítő dobásaim nagyon jól sikerültek, viszont amint elkezdődött a verseny, nagyon stresszes voltam, nagyon izgultam. Az első három dobás nagyon nehéz volt, főleg egy érvénytelen kísérlettel az első sorozatban. Nagyon izgultam, hogy be jutok-e a nyolcas döntőbe, de végül sikerült. A negyedik és ötödik sorozatban már kicsit kezdtem megnyugodni, aztán az utolsó sorozatban ki tudtam zárni mindent és csak magamra tudtam koncentrálni, úgy, mint a selejtezőben. Nem számítottam arra, hogy még az utolsó dobásnál lesz ennyi erőm, de ebből is látszik, hogy tökéletesen sikerült a formaidőzítés. Amiket pedig az utolsó dobás utáni pillanatokban megéltem, azt a hatalmas örömet és boldogságot, azok örökre beleégtek az emlékeimbe – mesélte a dobóatléta, aki előzetesen a legjobb nyolc közé szeretett volna kerülni, de már a selejtezőből is a második helyen jutott a döntőbe, akkor jutott először 75 méter fölé.

Imre Roland az ezüstéremmel és a vb kabalafigurájával
Imre Roland az ezüstéremmel és a vb kabalafigurájával
Forrás: Facebook

Roland hazaérkezése után nem sok időt tölt a megyében, mert a szombathelyi kollégiumba költözik, szeptember 9-én pedig megkezdi felsőfokú tanítványait. A sportot a sok kiválóságot adó Dobó SE színeiben folytatja majd, de még nem tisztázott, hogy az őszi ügyességi csapatbajnokság előtt, vagy csak után.

Nagy dobás az utolsó kísérletre

A világbajnokság másik magyar kalapácsvetője, Szabados Ármin (Haladás) végig ott volt az élcsoportban, sőt a második sorozattól a második helyen állt, majd éppen Roland dobta túl az utolsó kísérletével, így ő is dobogóra állhatott.

A mindent eldöntő dobás:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában