Indul a szezon

2024.09.14. 20:30

Először lép pályára a Strandépítők női kézis csapata

A Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC női csapata lép pályára vasárnap 14 óra 30 perckor Budapesten. Rácz Viktor elnököt arról kérdeztük, mit vár az őszi idegenbeli szezonnyitó első fordulójától.

Nool.hu

– Mikor kezdtétek a felkészülést a 2024-2025-ös bajnoki évre? Hogyan értékeled?
– A termi felkészülést augusztus elsején kezdtük el a női csapatunkkal, de előzetesen már egyéni program ki volt adva a lányoknak július közepétől. Sajnos nehezítő tényezőként a női csapatunk felkészülési programja is augusztus jelentős részében Balassagyarmaton volt, a városi sportcsarnok felújítása miatt. A létszám sem volt teljes a felkészülés során. Azonban, akik részt vettek az edzéseken, azok elvégezték tisztességesen a rájuk kivetett munkát. Három edzőmérkőzést játszottunk: Eger U21, Balassagyarmat és KSA csapatai ellen. Egerben egygólos vereséget szenvedtünk, a másik két meccsünket megnyertük. Átalakult csapatunk még formálódik az új edző kezei alatt, de bízunk benne, hogy szép lassan összeáll a játék minden téren.

Indul a szezon a Strandépítők női csapatának is
Indul a szezon a Strandépítők női csapatának is
Forrás: Nool.hu

– Milyen tervekkel vág neki a Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC női csapata az új bajnoki évnek?
– Az előző szezonban legjobb kieső pozíciót értük el, mivel nem volt elegendő számú feljutó csapat, így megőrizhettük a NBII-es tagságunkat. Ebben a szezonban a célunk az, hogy ne bízzuk a szerencsére a bennmaradást, érjük el egy stabil középcsapat státuszát. 

De a legfontosabb cél, hogy a lehetőséget kapó fiatal játékosaink fejlődni tudjanak és a jövőre való tekintettel tudjunk egy stabil női NBII-es csapatot, főként a saját utánpótlásunkra támaszkodva építeni.

– A játékos keretben és a csapat háza táján milyen változások történtek?
– Jelentős változások történtek a keretünkben. Először is kezdjük az edzői poszton. Forgács Péterrel közös megegyezéssel elváltak útjaink, ő Budapesten utánpótlás edzőként folytatja edzői pályáját, amihez nagyon sok sikert kívánunk. Teljesen azonban nem búcsúzunk tőle, mivel férfi strandkézilabda csapatunk edzői posztját továbbra is ellátja, így 2009 óta valamilyen formában egyesületünk kötelékébe tartozik töretlenül. Utódja Danyi Bence, aki Gyöngyösről érkezett. Bence egy nagyon ambiciózus fiatal edző, aki végigjárta az utánpótlás ranglétrát és felnőtt csapatnál szeretne bizonyítani. Rendkívül lendületesen és felkészülten fogott bele a munkájába. Hiszem, hogy eredményes munkát végezhet.

– Kik távoztak a csapatból?
– Kalácska Evelin egészségügyi problémák miatt szünetelteti a pályafutását, reméljük, csak fél évig. Kovács Bernadett befejezi aktív játékos pályafutását, amit végig Salgótarjánban töltött, és utánpótlás edzői pályájára koncentrál. Ráczné Dénes Sára csapatkapitányként szintén befejezi aktív pályafutását, ő is végig klubunkat szolgálta lelkesen. Kránitz Andrea eligazolt az RKSK-hoz. Pál Vénusz felsőoktatási tanulmányai miatt abbahagyta a kézilabdát. Toldi Luca elköltözött családjával Salgótarjánból, így már nem tud nálunk kézilabdázni. Pomozi Nikolett pedig a spanyol első osztályú Tenerife csapatához igazolt.

– Kik az új játékosok?
– Az elnyűhetetlen Csiki Andrea két év kihagyás után visszatér a kapuba. A rutinos jó játékerőt képviselő Blaskó Vivien Füzesabonyból érkezett beálló posztra. A fiatal Golyán Anna és Szabó Sára Balassagyarmatról érkeztek hozzánk. Fülöp Mónika és Bobál Dorina hosszú sérülésből térnek vissza. Egyed Hanna pedig az ifi csapatból kerül fel a felnőtt keretbe.

– Mit vársz az őszi idegenbeli szezonnyitón, az első fordulóban?
– A nyitó fordulóban a BVSC csapatánál idegenben kezdjük meg a pontvadászatot. A BVSC csapata hasonló eredménnyel zárta az előző bajnoki szezont a Dél-Keleti csoportban, mint mi. A jelenlegi keretükről nincsen pontos információnk, így próbálunk elsősorban a magunk játékával foglalkozni. Bízunk benne, hogy alakulófélben lévő új csapatunk ponttal térhet haza az első megmérettetésből.

A játékoskeret: Kapusok: Csiki Andrea, Kovács Enikő, Egyed Hanna, ezőnyjátékosok: Bobál Dorina, Budai Rebeka, Blaskó Vivien, Fülöp Noémi, Fülöp Mónika, Golyán Anna, Jelencsity Lili, Ponyi Anita, Szabó Sára, Szarvas Nóra, Szarvasné Kaczur Dominika, Vati-Nagy Petra. Szakmai stáb: edző: Danyi Bence, szakosztályvezető: Nagy Attiláné, fizioterapeuta: Babus-Kisbalázs Dóra, gyúró: Dér Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában