Rali

2024.07.27. 10:22

Vincze Ferenc a 17. helyen zárt a Róma Rally kvalifikációján pénteken

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk, a szécsényi Vincze Ferenc kétszeres magyar bajnok raliversenyző ezen a hétvégén az European Rally Championship (ERC) sorozat ötödik futamán, a Rally di Roma Capitale-n versenyez Németh Gergellyel, a Német Motorsport navigátorával az oldalán. Vincze Ferenc és navigátora a pénteki kvalifikáción a 17. helyen zárt, ezzel a magyar közül ő volt a leggyorsabb.

Lászlók Judit

A szécsényi raliversenyző a pénteki Facebook bejegyzésében így fogalmazott: „Túl vagyunk a kvalifikáción! Eddig minden rendben van, volt két apró hibánk, de összességében a tervek szerint alakult eddig a nap. Kockáztatni nem akartunk ezen a rövid szakaszon, a rajtpozíció nem kulcsfontosságú ezen a versenyen, viszont arra pont jó volt, hogy a hosszú kihagyás után kicsit újra felvegyük a ritmust.”

A Róma Rally pénteken este egy a Colosseumnál kialakított 1,3 kilométeres szuperspeciállal rajtolt. Erről pedig így írt Facebook oldalán Vincze Ferenc: „Az esti szuperspeciál nem sikerült igazán jól, szenvedtünk kicsit a fényekkel és a látási viszonyokkal, így nem lett jó az időnk, de ma megteszünk mindent!” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában