Tájfutás

2024.07.15. 11:24

Magyarország csapata Mag Viktóriával a soraiban a hatodik a világbajnokságon

Vasárnap koradélután Skócia fővárosában, Edinburghban az egyetem környékén folytatódott a felnőtt sprinttávú világbajnokság. Ezúttal négyfős nemzeti vegyescsapatok küzdöttek meg egymással a világbajnoki címért, Magyarország csapata jól szerepelt.

Nool.hu

A boldog magyar váltó

Forrás: Beküldött fotó

A salgótarjáni születésű Fehérvári Dániel szövetségi kapitány a 33 nemzeti csapatváltó mellé hazánkból indulási sorrendben Mag Viktória, Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc, Máramarosi Rita versenyzőket nevezte be. Magyarország csapata szép eredményt ért el.

Magyarország csapata hatodik
Magyarország csapata Mag Viktóriával a soraiban a hatodik a világbajnokságon! Képünkön a boldog magyar váltó
Forrás: Beküldött fotó

Első futóknál Sramkó Tibor tanítványa, Mag Viktória ismét lépést tartva a világ legjobb felnőtt tájfutóival, a verseny során a városban felállított öt televíziós kamera előtt, sorrendben a 3., 5., 3., 4. és 7. helyen haladt át. A Dornyay SE klasszisa ezt a helyezését a győztestől 16,5 másodperc hátrányt begyűjtve a váltóhelyig meg is tudta őrizni.

Magyarország csapata Mag Viktóriával a soraiban a hatodik lett

Csapatunkban ezt követően a fővárosi Tabáni Spartacus versenyzője, Bujdosó Zoltán is remek teljesítményt nyújtva, már a hatodik helyre léptette elő a váltónkat. Harmadik versenyzőnk, a szegedi Jónás Ferenc a nyolcadik helyen tudta váltani a zárófutó veszprémi Máramarosi Ritát. Ő a háromnegyed távig magabiztos tájékozódás mellett feljött a hetedik helyre, majd a célba érését követően derült ki, hogy addig az élen álló aranyéremre esélyes svéd csapatot kizárták a küzdelemből, így a Mag Viktória, Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc, Máramarosi Rita összetételű magyar csapat az eredményhirdetéskor a már pódiumot érő, és a pontversenybe is beszámító előkelő hatodik helyen végzett.

Csapatváltó: 1. Svájc 58:43,3 perc. 2. Finnország 59:22,1. 3. Norvégia 59:46 ... 6. Magyarország (Mag Viktória, Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc, Máramarosi Rita) 60:13,6.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában