Atlétika

2024.07.02. 14:14

Szóbeli érettségi után dobott megyecsúcsot a balassagyarmati atléta (videó)

A fővárosi Lantos Mihály Sporttelepen rendezték meg az idei felnőtt magyar bajnokságot. A több országos csúcsot is hozó kétnapos ob-ról a nógrádiak sem hiányozhattak.

Bakos László

Kalapácsvetésben taroltak a Szombathelyi Dobó SE versenyzői. A nőknél Gyurátz Réka 2016 óta nem talál legyőzőre itthon, míg a férfiaknál Rába Dániel kalapácsa szállt a legmesszebbre, ezzel első felnőtt bajnoki címét szerezte meg. A nevezési szintet az U20-as válogatott Imre Roland is teljesítette, így ő is dobókörbe léphetett. Fábián Gábor tanítványa egy héttel korábban még a címeres mezben Brnoban lett második, ezúttal a felnőttek között kellett bizonyítania. A balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetőjének 65,07 méteres kísérlete nem csak új egyéni csúcs, de egyben megyecsúcs is lett.

– Az előző hét számomra elég fontos volt a szóbeli érettségi miatt, emellett készültem a felnőtt országos bajnokságra is. A sikeres szóbeli érettségi után a hétvégi versenyen kiadhattam magamból a „feszültséget”. Számítottam az egyéni csúcsra, a verseny előtti edzéseken is sikerült ilyen távol dobni a kalapácsot. Ez a verseny is értelmezhető egy felmérésként is, amely sokat segített a további javítanivalók megtalálásához. Továbbiakban készülünk a korosztályos országos bajnokságra és kiemelten a nyárvégi korosztályos világbajnokságra – nyilatkozta az atléta.

Más nógrádi vonatkozása is volt a bajnokságnak, a salgótarjáni születésű, de már a Honvéd színeiben futó sprinter a 4x100 méteres váltó tagjaként állhatott dobogóra.

Nógrádi vonatkozású eredmények.
Férfiak. Kalapácsvetés (7 induló, 7,26 kg): 6. Imre Roland (Vitalitás SE) 65,07 méter (megyecsúcs). 4X100 méter (4): 3. BHSE (Kádasi Zalánnal) 41,66 mp.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában