Változatlanság

2024.07.04. 12:50

Megőrizték pozíciójukat a szakképzés Nógrád vármegyei igazgatói

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal döntése értelmében a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum oktatási intézményeiben nem történt változás július 1-jétől a igazgatók személyében.

Veres Edina

Döntött a közelmúltban a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) intézményvezetői pályázatiról. A szakképzési centrum portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint két balassagyarmati és három salgótarjáni szakképző intézmény igazgatója kapott öt évre szóló kinevezést.

igazgató, szakkképzés
Az NVSzC Táncsics Mihály Technikumban továbbra is Juhászné Janik Beatrix az igazgató
Forrás: facebook/NMSZC Táncsics Mihály Technikum 

A közlemény alapján Baranyi Zoltán, az NVSzC főigazgatója a témával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a szakképzési centrum tavasszal nyílt pályázatot hirdetett a lejárt iskolaigazgatói státuszok betöltésére.

Mint írták, Balassagyarmaton az NVSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola esetében Tanka Ágnes igazgató második vezetői ciklusra újabb öt évre pályázat nélkül megkapta a bizalmat. Mellette az NVSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskolánál szintén nem volt szükség pályáztatásra, hiszen Zérczi Miklós igazgató mandátuma csak évek múlva jár le. Hasonlóképp történt mindez a salgótarjáni székhelyű NVSzC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatóját illetően: Fekete Zsoltné kinevezése még hatályos, ennek értelmében ő áll majd továbbra is az intézmény élén.

Sikeresen pályáztak a régi-új intézményvezetők

A balassagyarmati NVSzC Szent-Györgyi Albert Technikum esetében ellenben pályázott, méghozzá eredményesen Szrenka Anikó, az intézmény eddigi vezetője.

A szakképzési centrum tájékoztatásából az is kiderült, hogy a további három salgótarjáni székhelyű intézmény vonatkozásában a vezetői pozíciót szintén pályázati úton nyerték el a „régi-új” igazgatók. Így az NVSzC Táncsics Mihály Technikum irányításáért továbbra is Juhászné Janik Beatrix felel, míg az NVSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolát Barta Rita, az NVSzC Stromfeld Aurél Technikumot pedig Bozó János igazgató vezeti. Az új igazgatói megbízatások idén július 1-jétől 2029. június 30-ig hatályosak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában