Rali

2024.07.12. 20:16

A szécsényi raliversenyző a hétvégén visszatér első győzelmei színhelyére

Az első futamon nem értek célba, Diósgyőrben a harmadik, Pécsett pedig a második helyen végzett a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt duó. A Székesfehérvár Rallye pályáin szerezte ralitúrában az első győzelmét és itt nyerte élete első ORB-futamát is a szécsényi raliversenyző. Jók az előjelek, bizakodva várja a hétvégét a páros – számolt be róla a DuEn Rally hírportál.

Lászlók Judit

„Nem lennék az autók helyében ezen a – várhatóan – forró hétvégén” – nyilatkozta Velenczei Ádám a portálnak, ezzel utalva arra, hogy kánikulát jósolnak a Székesfehérvár Rallye versenynapjaira. A szécsényi raliversenyző hozzátette: „Nekünk is nagyon kemény lesz. Bízom benne, hogy Zsolti és én is bírni fogjuk majd a meleget. Nagyon jó időt mondanak a hétvégére, talán a gumizással kevesebbet kell majd foglalkoznunk. Nekünk kell majd bírni a meleget. Ilyenkor meg szokták engedni, hogy a szakaszok végén a csapattagok beadjanak vizet, biztos, hogy figyelnünk kell a megfelelő hidratálásra és abban is biztos vagyok, hogy a futam végére leadunk majd pár kilót, ami nem is árt.”

A szécsényi raliversenyző szeretne jó teljesítményt nyújtani a versenyhétvégén
A szécsényi raliversenyző szeretne jó teljesítményt nyújtani a versenyhétvégén
Forrás: duen.hu

A szécsényi raliversenyzőnek jó emlékei vannak a korábbi versenyekről

Továbbá a cikkben arról is szó esik, hogy korábban Vértes Rallye néven versenyeztek ugyanezeken a gyorsasági szakaszokon.

„Jól ismerjük és szeretjük ezeket a pályákat. Kiváló emlékeim vannak az itteni versenyekről. Itt kezdődtek a ralis győzelmeim, ralitúrában is itt sikerült először nyernem, akkor még a Mitsubishivel és 2020-ban itt szereztem meg életem első abszolút győzelmét. Most nehezebb dolgunk lesz, mint akkor volt: keményebbek az ellenfeleink, akik mind újabb fejlesztésű autóval indulnak. Viszont a mi Skodánknak talán a lobogós pályák jobban kedveznek, reméljük, ezt sikerül is majd kihasználnunk. És én is kifejezetten szeretem ezeket a gyors szakaszokat” – fogalmazott a szécsényi raliversenyző, aki a portálnak beszélt a Mecsekben megszerzett második helyezésről is: „Az előző futamon azt éreztem, hogy mindenképp húz rajtunk is, hogy ilyen erős ellenfelek ellen versenyezhetünk. Sokszor már a komfortzónánkon kívül mentünk, ami nem mindig jó, de úgy érzem, hogy akkor tudunk gyorsulni, ha rá vagyunk arra kényszerítve, hogy ilyen feszítve kell menni. Ez a helyzet megnehezíti azt, hogy versenyeket nyerjünk, de mindenféleképpen motivál!”

Velenczei Ádám a dobogón végezne a Székesfehérvár Rallye-n

A Székesfehérvár Rallye előtt pedig az esélyekről is nyilatkozott a pilóta: „Szeretnénk a dobogón végezni. Az első napi három hosszú gyors fogja szerintem eldönteni a végeredményt, de majdnem biztos vagyok benne, hogy nagyon szoros küzdelem várható. Nagyon tetszik ez nekem, nagyon élvezzem a versenyzést.”

Végül kitértek arra is, hogy a csapat ezúttal is szeretettel várja a szurkolókat a Székesfehérvár Rallye-n, a pályák mellett, vagy a szombat esti városi SzuperSpeciálon és természetesen a Sóstói Stadion mellett felállított szervizparkban is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában