Triatlon

2024.07.09. 11:29

Tiszaújvárosban junior Európa-kupán szerepelt a salgótarjáni sportoló

Tóth Barbara a 66. helyen végzett veresegyházai színekben.

Nool.hu

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál nemzetközi versenyei közül először a junior Európa-kupa mezőnye mérte össze tudását, a 3-3 női és férfi elődöntőben. A rendezvény honlapján közzétett beszámoló szerint az EK nyílt jellegéből adódóan argentin, ausztrál, dél-afrikai, fülöp-szigeteki, kanadai és mexikói sportolók is rajthoz álltak az összesen 168 fős mezőnyben. A verseny kezdésére megérkezett Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség olasz elnöke is. Az 500 méteres úszást kettő, a 12 kilométeres kerékpározást egy, míg a 3,2 kilométeres futást két körben teljesítették a versenyzők. A tét nem volt más, mint bejutni a vasárnapi, 30 főt számláló finálékba.

Tóth Barbara az Európa-kupán versenyzett
Tóth Barbara az Európa-kupán versenyzett
Forrás: Facebook

A nőknél a mezőnyben volt a Salgótarjánban élő és készülő, de veresegyházai színeket képviselő Tóth Barbara is. Szuhán Attila tanítványa végül a 66. helyen végzett, így nem került döntőbe.

A 30-30 főt számláló másnapi fináléban a magyarok közül 11 lánynak és 7 fiúnak szurkolhattak a nézők. A lányoknál végül a címvédő Szalai Fanni rajt-cél győzelmet aratott kanadai és szlovák riválisa előtt. A fiúknál Trungel-Nagy Zalán szerezte meg az első helyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában