Atlétika

2024.07.30. 18:39

Három nógrádi érem is járt a megyecsúcs és klubrekord mellé

A hétvégén a szolnoki Véső úti sporttelep adott otthont az U20-as és az U23-as atlétikai országos bajnokságnak. Négy nógrádi atléta összesen három érmet szerzett.

Bakos László

Fábián Gábor tanítványaival Szolnokon, jobbra az ezüstérmes Imre Roland

Forrás: Beküldött fotó

A bajnokságon a Salgótarjáni Atlétikai Club sprintben és ugrásban, míg a balassagyarmati Vitalitás SE dobásban indított versenyzőt a bajnokság U20-as korcsoportjaiban.

Vági Dániel két ezüstéremmel tért haza Szolnokról
Vági Dániel két ezüstéremmel tért haza Szolnokról
Forrás: Beküldött fotó

A SAC-ból az ugró Vági Dániel két ezüstérmet szerzett, távolugrásban és hármasugrásban is új egyéni csúcsot ért el, utóbbi számában klubcsúcs is született.

– Hármasugrásban szerettem volna 14 méter fölé kerülni. Szerencsére jók voltak az időjárási körülmények, így erre megvolt minden esély. Az első két ugrást beléptem, de ez nem váltott ki belőlem semmilyen reakciót, hiszen csak heten ugrottunk, ami azt jelentette, hogy mindenkinek hat kísérlete volt. Még, ha nem is sikerült 14 méter fölé kerülni, elégedett vagyok az eredménnyel. Másnap a távolugrás 13 órakor kezdődött, ami korainak számít a versenyzéshez. Még soha nem mérettettem meg magam két egymást követő nap, így ez szokatlan volt, ami a lábamon meg is érződött. Sajnos a nekifutásokat ennek köszönhetően nem tudtam a kellő intenzitással végrehajtani, de még így sikerült a második helyre kerülnöm – értékelt Pálfalvai Zoltán és Gibicsár István tanítványa.

A Vitalitás SE válogatott kerettag kalapácsvetője, Imre Roland aranyjelvényes szintet és új megyecsúcsot dobott, ami szintén egy második helyhez volt elég.

– A versenyt egy nagyon jól sikerült hét előzte meg, amelyen majdnem mindennap sikerült 75 métert dobnom, ezért kicsit felemás hangulat alakult ki bennem a bajnokságot követően. Örültem, hiszen egyéni és egyben megyecsúcsot dobhattam, de azt éreztem, hogy bennem maradt még egy-két méter. A szolnoki dobókör tavaly sem volt a kedvencem, most azonban kicsit csiszoltak rajta, ám még mindig „tapadós” volt számomra. Összességében örülök az új csúcsomnak, illetve hogy a világranglistán pár hellyel feljebb tudtam lépni. A továbbiakban jobban összpontosítunk a technikai edzésekre, szerintünk az erőm megvan. A világbajnokság előtt lesz még egy hét finomítás a tatai edzőtáborban, és bízunk a legjobbakban – vázolta a terveit is Fábián Gábor embere.

Augusztus 26. és 31. között Peruban rendezik meg az U20-as világbajnokságot, ahová Imre Roland már kivívta az indulási jogot az ország egyik legjobb junior kalapácsvetőjeként. A Vitalitás büszkesége jelenleg 73,95 méteres egyéni csúccsal a világranglista ötödik helyét foglalja el, így okkal reménykedhet egy nagyszerű helyezésben.

A nógrádi eredmények.
U20, férfiak. 200 méter (36 induló): 22. Mócsány Dominik (SAC) 23,58 mp. 400 méter (18): 15. Mócsány Dominik 53,68. Távolugrás (7): 2. Vági Dániel (SAC) 6,68 méter. Hármasugrás (6): 2. Vági Dániel 13,99. Kalapácsvetés (4): 2. Imre Roland 73,95 … 4. Csernyik Benjámin (mindketten Vitalitás) 41,15.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában