Sportkavalkád 2024

2024.06.07. 17:39

A sportok királynőjével is találkozhatunk a Sportkavalkád keretében

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. Az atlétikai feladatok sem hiányozhatnak egy ekkora rendezvényről.

Bakos László

Játékos feladatokkal várják majd a fiatalokat

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A Salgótarjáni Atlétikai Club 2000-ben alakult, folytatva az 1922-ben alapított SSE (névváltozásokon esett át) atlétikai szakosztályának munkáját. Fennállásuk során sok bajnoki címet szereztek versenyzőik. 2023-ban becsatlakoztak a klub csapatbajnoki rendszerbe, ahol megnyerték a 3. divíziót, így 2024-ben a 2. vonalban szerepelhetnek. U6-osaktól felnőttekig vannak sportolóik, és egyre több szakágban érintettek, a hosszútávfutók mellett már sprinterekkel és ugrókkal is foglalkoznak.

Sportkavalkád
Futhatnak, ugorhatnak és dobhatnak is majd a fiatalok a sportcentrumban, a Sportkavalkád keretében
Fotó: B.L. / Forrás: Nool

A város egyik legnagyobb egyéni sportolói egyesületeként kötelességüknek érezték összegyűjteni azokat, akik komolyan veszik az atlétikát, amely minden sportág alapja, ezért több más egyesülettel is együttműködnek. Szoros kapcsolatot ápolnak a Kodály Tagiskolával (2012 óta). Ennek következményeként jelenleg is biztosított a sportág utánpótlása.

A Mrakics Nikolett vezette csoportba már más iskolákból is járnak, sőt, Bátonyterenyéről és Pásztóról is csatlakoztak fiatalok. A testnevelő jelenleg három csoportot visz a Kölyökből Atléta programon belül, U8-U10 és U12 korcsoportokban. A legfiatalabb csoportjuk a Mackóvár óvodára épül. A fenti korcsoportokban még játékosabb versenyek is vannak, ahol futni, ugrani és dobni is kell, így teljes körű képzést kapnak a fiatalok. U14-től már a választott szakágban készülnek versenyzőik.

Edzéseik változatosak, minden korcsoportban vannak atlétáik, akik szívesen fogadják a sportág iránt érdeklődőket. Szakképzett edzőket, és elhivatott testnevelőket tudtak bevonni a munkába. Mrakics Nikolett foglalkozik az utánpótlással a városban, megismerteti a sportág alapjait és megszeretteti az edzéseket, rendszerességre nevel. Pálfalvai Zoltán ugrókat és sprintereket nevel, magasugrói diákolimpiai és egyesületi szinten is az ország legjobbjai közé tartoznak. A hossztávfutókkal pedig Máté Csaba és Telek András foglalkozik, tanítványaik számos szép sikert elértek már.

A jövő heti Sportkavalkád keretében a Magyar Atlétikai Szövetségtől kapott eszközcsomag, valamint az egyesület tulajdonában lévő kellékek segítségével várják majd a fiatalokat, akik futhatnak, ugorhatnak és dobhatnak is majd a sportcentrumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában