Asztalitenisz

2024.06.30. 15:14

Pingpong bajnokokat avattak a salgótarjáni általános iskolában

Bajnokokat avattak pingpongban a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolájában.

Veres Edina

Az idei tanévben indította útjára a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája azt a pingpongbajnokságot, amelyen a felső- illetve felnőtt tagozatos tanulóik mérhették össze ügyességüket. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán számolt be róla, hogy Koltai Péter és Bolla László testnevelők vezetésével osztály- és iskola szintű pingpong meccsek szerveződtek külön fiú, és lány kategóriában.

„A tanulók közel 300 mérkőzést játszottak le április elejétől, heteken keresztül ütötték a labdát a jó eredményekért, színvonalas összecsapásokat láthattunk” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a bajnokság a tanév végére befejeződött, a jól megérdemelt jutalmakat, okleveleket az iskolagyűlésen vehették át a legjobbak.

A lányok kategóriájában az iskolabajnokok dobogójának minden fokát a 7.A osztályos tanulók hódították meg. Harmadik lett Aladi Diána Ilona, második helyen végzett Berki Ramóna, míg a legjobbnak Kovács Leila bizonyult. Az iskolabajnok fiúk között harmadik helyen zárta a megmérettetést az 5.A osztályos Oláh Szebasztián, a második helyre pingpongozta magát az 5.B osztályból Oláh Lajos Noé, míg az első helyezést Hangonyi Béla Enrikónak, a 7.A osztály tanulójának sikerült elérnie. A felnőtt tagozaton iskolabajnokok között szólították Makovnyik Krisztiánt, aki a harmadik helyen végzett. Második lett Réti Martin, míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokára ebben a kategóriában Danyi Nikolasz Albert léphetett fel.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy az iskolai pingpongbajnokságból szeretnének hagyományt teremteni, így a tervek szerint jövőre is adott lesz a diákok számára a lehetőség, hogy a pingpongasztalnál ütőt ragadva mérjék össze ügyességüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában