Beavatkozás

2024.07.02. 12:10

Vihar okozta károk adtak munkát még hétfőn is a vármegyei tűzoltóknak

Veres Edina

Még tegnap is folytatták a viharkárok felszámolását szűkebb hazánk lánglovagja. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Nógrád vármegyei tűzoltók a vasárnap éjszakai vihar miatt négy esetben avatkoztak be hétfőn.

„Nógrád településen, a Rákóczi utcában egy családi ház kerítését és távközlési vezetékeket rongált meg egy kidőlt fa. A váci hivatásos tűzoltók és a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai számolták fel a károkat” – olvasható a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy Diósjenőn két helyszínre is riasztották a lánglovagokat. Így például a Kossuth utcába is, ahol egy családi ház tetejére dőlt egy fa. 

Ott a rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei távolították el a növényi részeket. Emellett Bátonyterenyén, az Ózdi úton a gyalogosforgalmat veszélyeztette több lehasadt, magasban lógó faág. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be. Kapás Márton tájékoztatásából végül az is kiderült, hogy személyi sérülés egyik eset során sem történt.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában