Megemlékezés

2024.05.30. 12:10

A Sese kiváló eredményei előtt tiszteleg az új salgótarjáni emlékfal (fotók)

Szerda délután adták a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban létrehozott Sese-emlékfalat.

Bakos László

A Salgótarjáni Sport Egylet 1901-ben alakult, majd évtizedeken keresztül meghatározó szereplője volt a város sportéletének. Számos szakosztályt működtetett, rengeteg bajnokot és több olimpikont is adott Salgótarjánnak.

Sese
Tíz táblán elevenedik meg az egykori legendás egyesület, a Sese múltja
Fotó: B.L. / Forrás: Nool.hu

Szerdán ennek az egyesületnek a tiszteletére avatták fel az emlékfalat a sportcsarnok vendégszektora felé vezető folyosón. Az SBTC-emlékfal és a Gabora-terem után ez egy újabb sportmúlttal foglalkozó kiállítás, emellett a helyi olimpikonokról is megemlékeznek a főbejáratnál. Mint a megnyitón kiderült, hamarosan egy ideiglenes kiállítás is nyílhat az ugrógála relikviáiból.

A szerdai ünnepségen a Sese életének egykor aktív szereplői sokat nosztalgiázhattak a fotókat látva, azok pedig, akik akkor még nem is éltek, bepillantást nyertek egy dicső korszakba, amikor az acélgyár jóvoltából minden anyagi és létesítménybeli feltétel a sportolók rendelkezésére állt.

A megjelenteket Szikora György, az SKSE Öregfiúk egyesületének elnöke köszöntötte, majd a mikrofonhoz szólított a korábbi sportolók, vezetők közül öt legendás alakot, akik felelevenítették szakosztályuk múltját, valamint személyes sztorikat is megosztottak a megjelentekkel. Az atlétákat Máté Csaba, a kosárlabdázókat Plachy Péter, a labdarúgókat Földi Attila, a sízőket Czene Gyula, míg a vívókat Horváth Attila képviselte.

A Kihívás Napján megnyitott Szép volt, Sese című tárlat tíz táblán mutatja be a Sese történetét, és egykor működő szakosztályait, számos fotóval illusztrálva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában