Pankráció

2023.12.10. 15:27

Repkedtek a székek az újabb salgótarjáni pankrátor gálán (fotók)

Az XWP pankrációs szervezet szombaton megrendezte hetedik gáláját a salgótarjáni dojoban, az idei utolsó Fight Night-ra rekordszámú néző volt kíváncsi.

Bakos László

Ezúttal is látványos elemeket hozott a show

Forrás: Nool

Fotó: V.L.

A pankráció show első összecsapása Danny Roxx és Terrible Tamás között zajlott. Nagyszerűen nyitották a programot és a végén Roxx húzta be a győzelmet. Amint a közönség bemelegedett, egy testvérharc következett az újonnan debütáló DaveTheRef és Blaze között. Egy rövid pörgős ütközetben végül a tapasztaltabb Blaze kerekedett felül. 

Ezt követően egy könnyűsúlyú ütközetet láthatott a nagyérdemű a mexikói El Passión, és az első meccsét vívó Vincze Benedek között. Akciódús, tempós küzdelem volt és a latin-amerikai Passión győzedelmeskedett. A hazai kedvenc Oláh Gyuszi előadta a közönség nagy örömére a "Nincs veszve,, című új dalát, amit megszakított a KFT, azaz A Jónás és Don Ámon. Meg is támadták a salgótarjáni pankrátort, de csapattársa, Ryan Bait megmentésére érkezett. Ebből kialakult egy kettő a kettő elleni karácsonyi "utcai harc". Repkedtek a különböző tárgyak, székek, billentyűzetek és még egy asztal is előkerült a végén. A KFT-nek jutott a győzelem, miután Ryan Baitet kikötözték, Oláh Gyuszit pedig keresztülvágták egy asztalon.

Egy kis szünet után egy hatfős csapatmérkőzés következet a programban. A szintén hazai gyökerekkel rendelkező Matt Miric érkezett elsőnek csapattársaival, Coolkid Martinnal és Erikkel. Ellenük Ozzy Spencer jött csapatával, ahol helyet kapott a bolíviai Carlos és Greg. Ozzy tapasztalata és súlyfölénye meghozta csapatának a diadalt. 

Ezt követően egy sokemberes "Battle royal" szórakoztatta a sportágat értő és szerető közönséget. Rengeteg birkózó megmérettette magát, még Kristóf bíró is a kötelek közé lépett a szurkolók nagy örömére, de végül mindenki kedvenc Pistája kidobva Ámont, meglepetésre megnyerte a meccset és a felajánlott ajándékcsomagot. 

Végül, de nem utolsó sorban Maverick az XWP bajnoka nyílt kihívást intézett, amire Blaze bátran kiállt, az est folyamán már két meccsel a háta mögött. Ezen a kemény ütközeten Blaze jól helytállt és majdnem meg is nyerte egy ponton az összecsapást, de végül Maverick vitte haza az övet. Ezután kezet fogtak és gratuláltak egymásnak a harcosok. Így zárult az XWP Fight Night idei utolsó műsora, a szervezők jövőre folytatják a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában