Labdarúgás

2023.07.30. 19:42

Megszerezte első bajnoki pontját a Salgótarjáni BTC együttese

Hétvégén kezdetét vette az NB III. osztály idei megmérettetése, amely alkalmával ma délután az SBTC együttese a DEAC csapatának vendége volt Debrecenben az Észek-keleti csoport első fordulójában.

Langa Attila

Pontot szerzett első bajnoki mérkőzésén a Stécé csapata

Fotó: Langa Attila

Egy kiválóan előkészített pályán küzdhetett meg egymással a debreceni házigazda DEAC és a Salgótarjáni BTC együttese, az NB III. osztály, Észak-keleti csoportjának nyitófordulójában ma délután 17.30 órás kezdéssel.

Az első játékrész elején nagy nyomást próbált helyezni a hazai együttes a salgótarjániakra, akik jól állták a rohamokat, majd a félidőhöz közeledve egyre inkább felvették a játék ritmusát. A szünet előtti percekben már a vendégeknek sikerült helyenként irányítani a mérkőzést, de komoly lehetőség egyik oldalon sem alakult ki a pihenőig.
A fordulás után nagy erőket mozgósítottak a hazaiak, majd a 56. percben egy véleményes labdaszerzést követően helyzetbe kerültek, amely kapura lövésbe Nyirati csak beleütni tudott, és a játékszer a hazai támadó elé pattant, aki két méterről az üres kapuba passzolt.
Percekkel később az ellenfél térfelén szerzett labdát a csereként pályára lépő Boros, aki a jobb szélen elfutott és a beadását követően a hosszú oldalon érkező Tarlósi Patrik magabiztosan fejelte a hazai kapuba a labdát.
Az egyenlítés után mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, de ezek sorra kihasználatlanok maradtak.
A hajrához érve is tovább gyűrték egymást a csapatok, de újabb találat nem született, így a Salgótarjáni BTC hatalmasat küzdve megszerezte első bajnoki pontját a DEAC otthonában.

NB III. osztály, Észak-keleti csoport, 1. forduló:

DEAC – SBTC 1–1 (0–0)

DEAC Sporttelep, 300 néző.

Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., Dr. Gavalla-Kulcsár J.)

DEAC: Ratku – Újvárosi, Korhut, Orosz, Bényei – Kónya (Soltész, 81.), Trencsényi (Jankelic, 58.), Szabó (Wente, 58.), Sándor – Toboy, Al-Sheraji (Batta,71.). Vezetőedző: Urbin Péter.

SBTC: Nyirati – Bakos, Sulyok, Kálmán, Csuka, Molnár – Tarlósi P. (Bodgán, 91.), Horváth (Petrecsko, 84.), Nagy, Bajor (Boros, 58.) – Csifó (Tarlósi M., 58.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gl.:Trencsényi (56.), ill. Tarlósi P. (64.).  Sárga lap: Kónya, ill. Csuka, Kálmán, Tarlósi P., Horváth.

Sebestyén Szilárd: - Nem örültünk neki, hogy az első fordulóban Debrecenbe kell utaznunk egy bajnokesélyeshez. A játék képe meg is mutatta, hiszen nagyon sokat birtokolta az ellenfél a labdát, de az első játékrészben szinte minden próbálkozásukat tudtuk hatástalanítani. A szünet után rosszabb felfogásban mentünk fel a pályára és nagyon nyomott a debreceni csapat, amelynek egy gól lett az eredménye, de sikerült kiegyenlítenünk, hiszen a srácokban nagyon nagy volt az akarat, az elszántság és a küzdeni akarás. A hajrában nem tudtuk belőni a meccslabdát, de nem vagyunk telhetetlenek, tudjuk, hol a helyünk. Ez a pontszerzés siker a számunkra, így ennek fényében dolgozunk tovább. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában